04/02/2019

Σουηδία: Περισσότεροι κληρωτοί στα χακί

Οι πρώτοι 3.700 «κληρωτοί» στρατεύσιμοι της Σουηδίας, φόρεσαν τα χακί το 2018, ενώ ο αριθμός αναμένεται να ανέλθει στους 8.000 ετησίως, μέχρι το 2022. Η Σουηδία σκοπεύει να στρατεύσει 4.200 νέους το 2019, 5.000 το 2020 και 8.000 για κάθε έτος από το 2022, μέχρι το 2025.

Οι 3.700 «κληρωτοί» στην πραγματικότητα, προήλθαν από 94.000 απόφοιτους Λυκείου, εκ των οποίων, 36.000 δήλωσαν πρόθυμοι για στρατιωτική θητεία και πέρασαν σχετικό τεστ. Oι στρατιώτες, είναι άνδρες και γυναίκες που γεννήθηκαν το 1999 και θα υπηρετήσουν για 12 μήνες. Ο Σουηδικός Στρατός έχει πλέον 20.000 άτομα ενεργό προσωπικό, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά νούμερα του 2013, όταν είχε μόλις 16.000. Αυτοί οι αριθμοί φαντάζουν εξαιρετικά μικροί σε σχέση με την δεκαετία του 1960, όταν η χώρα μπορούσε να καλέσει ως επιστράτους, πάνω από 800.000 άνδρες με στρατιωτική προϋπηρεσία.

Η Σουηδία κατάργησε οριστικά την υποχρεωτική στράτευση το 2010, για να την επαναφέρει μόλις 8 χρόνια αργότερα. Το κοινοβούλιο της Σουηδίας, ψήφισε το 2017 την επαναφορά της στρατιωτικής θητείας.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΩΝ "ΠΑΣΙΦΙΣΤΙΚΩΝ" ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ. ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ. ΘΕΩΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ 1/3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΥΤΕ 1/10 ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ, ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΓΕΛΟΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ 80-100-200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ.
ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ.

1 comment :

  1. Anonymous5/2/19 00:05

    Σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα λόγω του διεθνιστικού και απολυταρχικού χαρακτήρα τους (βλ. Σοβιετική ΄Ενωση), η βασική κεντρική ιδέα ασφάλειας ήταν η συνοχή, έλεγχος, αποτροπή απόδρασης των κατοίκων του και εξάλειψη κινδύνου ανατροπής του συστήματος από εσωτερικούς παράγοντες έστω και με απροκάλυπτη βία των Σωμάτων Ασφαλείας .

    https://www.youtube.com/watch?v=chedHNh5wZ4
    (Reason: 5, 03:43)

    Προτάσεις για αύξηση κονδυλίων για στρατιωτικές δαπάνες και ασφάλεια στα σύγχρονα Διεθνιστικά Νεοαριστερά συστήματα και χώρους είναι περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση και αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας (Gendarmification of the Military) προς αντιμετώπιση εσωτερικών κινδύνων, προσπάθειας δημιουργίας αστάθειας, ή ανατροπής των νεοταξικών διεθνιστικών συστημάτων. Είναι απλά το φυσικό επακόλουθο της σύγχρονης δομής διαφόρων Διεθνιστικών χώρων, οι οποίοι δυστυχώς παρουσιάζουν πολλά ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ κενά ασφαλείας και τρωτότητες!

    «...τεχνολογίες και τεχνοκρατικά μέσα από μόνα τους δε μπορούν να επιβάλλουν τον διεθνή έλεγχο και εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας κοινωνίας και ειδικότερα της αγοράς της εάν δε ληφθούν υπόψιν - όπως προανέφερα - η δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα των τοπικών ελίτ και μεσαίας τάξης καθώς και των φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικιστικών ιδιατεροτήτων και διαφορών που τις χαρακτηρίζουν»

    «Η κρίση στη διεθνή τάξη και στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, τζιχαντισμός, ανασφάλεια, εγκληματικότητα, κοινωνική αναταραχή, έλλειψη εμπιστοσύνης στα νεοαριστερά προγράμματα και αδυναμία των σωμάτων ασφαλείας να ελέγξουν την κατάσταση είναι αποτέλεσμα αυτών των παραγόντων, γιατί απλούστατα οι ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ και μαζί μ΄αυτό αλλάζουν πλευρά ή δημιουργούνται νέες δυνάμεις. Όπως στη φύση έτσι και στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δρώμενα κάθε δράση προκαλεί και αντίδραση/εις! Η ιστορία του Β’ΠΠ μας έχει διδάξει με αμέτρητα θλιβερά ντοκουμέντα πάνω σ΄αυτή την αλλαγή συμμαχιών και ισορροπιών (βλ. Μουσολίνι)»
    https://www.tracesofwar.com/sights/12433/Memorial-Acqui-Division-Kefalonia.htm
    (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ INFOteller)

    INFOteller

    ReplyDelete