04/02/2019

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για Brexit που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους Βρετανούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg  η πληροφόρηση που υπάρχει από το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, οι Βρετανοί θα αντιμετωπίζονται όπως και σήμερα, βάσει συμφωνίας που ετοιμάζεται από Ελληνικής πλευράς. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν την Ελλάδα. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και όσοι Βρετανοί διαβιούν μόνιμα στην Ελλάδα. Έτσι, θα διατηρηθεί η ροή τουριστών από τη Βρετανία, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα και την τουριστική της βιομηχανία. Περίπου 3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, αφήνοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της χώρας.

https://cosmostatus.blogspot.com/2019/01/blog-post_9.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΠ'ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ; ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ Η.Β ή ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΖΑ; ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ.
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ 3 ΕΚΑΤ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΩΣ ΚΕΡΔΟΣ (οχι ως εκτιμώμενα έσοδα) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΜΑΣ;

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέστειλε απαντητική επιστολή στον Βρετανό ομόλογό του Τρέρεμι Χαντ. Aναφέρει ότι σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς συμφωνία, «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί υπήκοοι, που διαμένουν σήμερα και μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019 στην Κύπρο, θα μπορούν να συνεχίσουν να διαμένουν στη χώρα και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα που προβλέπονται στη Συμφωνία Αποχώρησης». Η Κυπριακή Δημοκρατία, προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα αντικατοπτρίζουν τις πρόνοιες της Συμφωνίας Αποχώρησης, ώστε να προστατεύονται στο μέτρο του δυνατού, τα υφιστάμενα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών.

Η Κύπρος, σημειώνεται στην επιστολή, «υποστηρίζει μια στενή σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αναγνωρίζοντας πως η διατήρηση της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς θα είναι επωφελής για όλους». Η επιτευχθείσα Συμφωνία Αποχώρησης, ως έχει διαμορφωθεί, αποτελεί «τον καλύτερο δυνατό τρόπο διασφάλισης της μελλοντικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί στο μέτρο του δυνατού, τις αρνητικές επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ» τονίζει ο Κύπριος υπουργός. Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι η Κύπρος προετοιμάζεται σε στενή συνεργασία με την ΕΕ και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της εξόδου χωρίς συμφωνία.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment