11/02/2019

Κοτζιάς: Την Τουρκία πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με γνώση, συνέπεια, σταθερότητα, όχι φοβικά ή με ηττοπάθεια - Αποστολάκης: Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση με την Τουρκία

ΚΟΤΖΙΑΣ: Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εστιάζει ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με άρθρο του στα Νέα, όπου επισημαίνει ότι πρέπει «να είμαστε πατριωτικά ορθολογιστές και ορθολογικά πατριώτες». Πατριώτης και μάλιστα έξυπνος» -υπογραμμίζει ο Νίκος Κοτζιάς- «δεν είναι όποιος ξέρει μόνο να ανεβάζει τους τόνους στους απέναντι, αλλά και όποιος είναι ικανός να συμβάλλει ώστε να αλλάζουν συμπεριφορές και συνήθειες. Η τέχνη εδώ είναι να αποδεικνύει κανείς έμπρακτα ότι αυτό το διαφορετικό που κάνουμε δεν είναι από αδυναμία αλλά από αίσθηση ευθύνης, ακριβώς επειδή είμαστε ισχυροί».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.viadiplomacy.gr/kotzias-tin-tourkia-prepi-na-tin-antimetopizoume-me-gnosi-sinepia-statherotita-ochi-fovika-i-me-ittopathia/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΒΑΛΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Την επόμενη εβδομάδα εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο"

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.viadiplomacy.gr/apostolakis-den-iparchi-logos-na-imaste-monimos-se-sigkrousi-me-tin-tourkia/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΛΑ ΝΤΕ... ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ; ΑΠΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΧΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ casus bellΙ" ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΓΙΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΛΩΝ ΜΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΛΟΓΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ , Κ.Λ.Π.  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΩΣ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ. ΜΕΣΩ ΤΩΝ Μ.Ο.Ε. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ-ΠΕΙΡΑΞΕΙ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ. 
ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ. ΔΛΔ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ. ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΤΥΦΛΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

"Η Ελλάδα με τη ''διαλλακτικότητα'' που επέλεξε, έφτασε να έχει στο τραπέζι με την Τουρκία, θέματα τα οποία καθιστά υπαρκτά και επομένως, υποψήφια ανταλλάγματα για μια συνολική διαπραγμάτευση η οποία έτσι και αλλιώς, δίνει οφέλη στην Τουρκία καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δεν δικαιούται τίποτε από όσα διεκδικεί." 
https://www.liberal.gr/arthro/239402/amyna--diplomatia/2019/mipos-prepei-telika-na-epikiruxoume-ton-kateunasmo-apenanti-stin-tourkia.html

2 comments :

  1. Anonymous11/2/19 19:31

    ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΤΟ ΠΩΣ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΩΜΟΛΟΧΕΙΣ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Θ'ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous14/2/19 16:06

    Οσο ανακαλυπτω την ενδοξη ιστορια των προγονων μας, και απ' την αλλη βλεπω την σημερινη μας καταντια, πικραινομαι. Φανταζομαι αυτο συμβαινει σε πολλους.
    Ειναι σαν να αντιλαμβανεται η ψυχη τη δυναμη της αλλα να μην εχει πεδίο να δρασει. Η Ελληνικη ψυχη ομως θα βρει κι' αλλους τροπους να δράσει.

    Μίνως

    ReplyDelete