6.2.19

Οι Βόσνιοι στη Σερβία θέλουν να ενωθούν με το Κοσσυφοπέδιο

«Εμείς οι Βόσνιοι στο Σάντζακ και οι Αλβανοί στο Πρέσεβο είμαστε αυτόχθονες πληθυσμοί και ότι συμβαίνει στους Αλβανούς ως ντόμινο έρχεται στους Βόσνιους. Ακούμε για την ανταλλαγή των εδαφών. Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν υποχρέωση να λύσουν τα μακροπρόθεσμα ζητήματα αυτών των μικρών εθνών που έχουν υποστεί πολλές σερβικές επιθέσεις στη διάρκεια των ετών», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν ο Βόσνιος ηγέτης στη σερβική επαρχία Σάντζακ. «Ένα από τα κύρια θέματα της επικαιρότητας, είναι η διόρθωση των συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, στην οποία αντιτίθεται σθεναρά ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, ενώ την υποστηρίζει ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι. Τώρα παρουσιάζεται και ο Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν που έκανε ξαφνικά αυτήν τη δήλωση», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο ηγέτης των Βόσνιων στη σερβική επαρχία είπε χαρακτηριστικά: «Στο Σάντζακ και στο Πρέσεβο ζούνε λαοί ιθαγενείς και οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτές τις δύο περιοχές ακούγεται στην Πρίστινα». Ο Ουγκλιάνιν επικροτεί την ιδέα της ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΗ; ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. 

No comments :