03/01/2019

Περί Κουφοντίνα...

Ερεθίστηκε λέει η κοινή γνώμη του απλού λαού από τις βόλτες του Κουφοντίνα. Πόσο μάλλον λέει, που μεταξύ των θυμάτων της 17Ν ήταν και άτομα του απλού λαού. Αυτό στα μάτια του λαού δικαιολογεί λέει, τον ερεθισμό. Αν η 17Ν σκότωνε μόνον καπιταλιστές που πίνουν το αίμα του λαού (με καλαμάκι) τότε δεν θα δικαιολογείτο, ο λαικός ερεθισμός.
Ερεθίστηκε και η αντιπολίτευση που θα αλλάξει λέει τον νόμο και θα φτιάξει φυλακές υψίστης ασφαλείας και εκεί θα παρκάρει όλους τους ειδεχθείς εγκληματίες.
Ερεθίστηκε και η κυβέρνηση, από τον ερεθισμό των υπολοίπων και σκέφτεται να απελευθερώνει ακόμη περισσότερους εγκληματίες (και φονιάδες) να βολτάρουν ΠΣΚ. Έτσι για να μπεί στο μάτι των υπολοίπων.
Ο μόνος που δεν ερεθίστηκε είναι ο Κουφοντίνας και η οικογένεια του. Οι μόνοι που δεν φαίνεται να ανησυχούν είναι αυτοί. Δεν ανησυχούν μήπως κάποιος από τους ερεθισμένους αποφασίσει να στείλει τον Κουφοντίνα στον διάολο μαζί με την οικογένεια του. (Γιατί μαζί με την οικογένειά του; Αν δεν ξέρετε γιατί,  πειράζει, ΜΕ πειράζει πολύ και θα ερεθιστώ κι εγώ). Εξάλλου δικαιολογημένη αγανάκτηση θα μπορούσε να επικαλεστεί ο όποιος το απεφάσιζε και μετά θα βόλταρε αυτός σε εβδομαδιαίες άδειες και ΠΣΚ αντί για τον Κουφοντίνα.

Αυτό δείχνει γιατί αυτή η κοινωνία, αυτός ο λαός, (πάντα σοφός, μην ξεχνιόμαστε) είναι ήδη τελειωμένοι. Γιατί ο ερεθισμός που όλοι αυτοί διατυπώνουν είναι ψεύτικος και μόνον λεκτικός. Διότι εαν ήταν πραγματικός ερεθισμός τότε δεν νομίζω ο Κουφοντίνας και οι λοιποί να ζούσαν να κάνουν βόλτες. Το θέμα τους θα είχε ήδη τελείωσει. Ζούν  όμως και συνεχίζουν να υπάρχουν και τώρα ο Κουφοντίνας περιφέρεται ελευθέρως. Ο Κουφοντίνας ξέρει πως ουδείς ενοχλείται πραγματικά με την συνεχιζόμενη ύπαρξη του. Ξέρει πως δεν υφίσταται πραγματική απειλή ούτε για αυτόν, αλλά κυρίως, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

Μόλις 30 χρόνια πριν, ο φονιάς (ο οποιοσδήποτε φονιάς, ασχέτως λόγων) δεν υπήρχε περίπτωση να κυκλοφορήσει άνετα. Ο ίδιος θα επιδίωκε την συνεχή αστυνομική προστασία του, ακόμη και μέσα στην φυλακή.   Θα ζούσε με τον φόβο και θα αγωνιούσε για το τί θα πάθαιναν δκά του προσφιλή πρόσωπα. ΑΡΚΕΣΑΝ ΜΟΛΙΣ 30 ΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΕΙΨΗ-ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΑΓΡΑΦΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΙΜΗΣ. Δεν υπάρχει επιστροφή (ανάρρωση) από αυτήν την κατάσταση. Μόνον διάλυση (θάνατος) και κοινωνικός ανασχηματισμός (αναγέννηση) από την αρχή. Εαν υποθέσουμε πως θα υπάρχουν ακόμη υγιή στοιχεία.  (οικογένειες-άτομα, κύτταρα-πυρήνες).

6 comments :

  1. Anonymous3/1/19 20:54

    Η αντίθεσις μεταξύ του  ενός  και των  μυρίων(*), του αρίστου και των μη διακρινομένων πολιτών είναι φανερά. Ο  άριστος είναι ο έχων την νόησιν και το μέτρον. Οι μύριοι  είναι οι πολλοί οι αποτελούντες την άμορφον μάζαν. Άρα ο  άριστος  αντιπροσωπεύει συμπύκνωσιν δυνάμεως και με την νόησιν του είναι ωσάν αίρεται προς το εν, ενώ οι   μύριοι  είναι οι ρέοντες προς τα πολλά.... Αν ο είς (ένας) είναι έκφρασις του αρίστου νόμου, τότε μύριοι και άριστος νόμος γίνονται είς, εάν οι μύριοι  διά της φρονήσεως ενωθούν με το ξυνόν (κοινόν). *** * *** (*) Οι πολλοί μή μετέχοντες του  κοινού  νού και της φρονήσεως στερούμενοι δε ιδίας κρίσεως, παρασύρονται από τους "αοιδούς" των δήμων, δηλαδή τους ρήτορας, και νομίζουν ότι η γνώμη του πλήθους δύναται να τους διδάξει και να υποδείξει τα χρήσιμα. ΔΕΝ γνωρίζουν ότι στατιστικώς οι κακοί και επιθυμητικοί είναι πολλοί και ολίγοι οι διανοητικοί και δίκαιοι, άρα ζητούν την γνώσιν των ορθών εκ διδασκάλου κακού. Οι  "αοιδοί" των δήμων είναι άπληστοι και άδουν αυτά τα οποία αρέσκουν είς τους δήμους. Έχουν δε την ικανότητα να εξαπατούν με όργανον την ρητορικήν... ...ενώ οι σώφρονες θεωρούνται ΓΕΛΙΟΙ!!!  Ο μέγας Ηράκλειτος είπε: «τις γάρ ατών νόος ή φρήν; Δήμων αοιδοίσι πείθονται και διδασκάλω χρείωνται ομίλω ούκ ειδότες ότι "οί πολλοί κακοί, ολίγοι δέ αγαθοί".» Προκλ. Αλκιβ. 1, 525, 21 (1864) Σε νεοελληνική απόδοση: «ποίον δηλαδή νούν ή ποίαν φρόνησιν έχουν; Πείθονται είς αυτούς που κολακεύουν τον λαόν και έχουν ως διδάσκαλον τον όχλον, επειδή δεν γνωρίζουν ότι: "οι πολλοί είναι κακοί και ολίγοι οι καλοί".»

    Αποσπάσματα από το βιβλίο "Ηράκλειτος" του Χ. Α. Λαμπρίδη
    Εκδόσεις ΚΛΕΙΩ

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΒΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΒΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΩΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕΙ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/1/19 21:10

    σωστο αρθρο
    οι αριστεροι ξερουν οτι δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα απο κανεναν
    ειναι απολυτη εξουσια 44 χρονια τωρα
    δεν υπαρχει δεξια δεν υπαρχει κεντρο δεν υπαρχει ακροδεξια δεν υπαρχει φιλελευθερη παραταξη δεν υπαρχει εθνικιστικη
    οποτε θα συνεχισουν οι αριστεροι και θα κανουν και πολυ χειροτερα...
    το μονο που φοβουνται ολοι ειναι η εκδικιση τα αντιποινα και η ανταποδοση του χτυπηματος στο πολαπλασιο...

    ReplyDelete
  4. 3/1/19 21:10

    ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΠΛΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ , ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΔΕΞΙΟΣ", "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ", "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ" ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ 17Ν ΕΙΣ ΤΟΠΟΝ ΧΛΟΕΡΟΝ.
    ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΡΑΞΕΙ-ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ-ΠΛΗΡΩΣΕΙ-ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ (ΜΕ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ) ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 17Ν. ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ..." ΑΓΡΑΦΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΙΜΗΣ".

    ReplyDelete
  5. Anonymous4/1/19 17:17

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΘΕΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΑΝΝΑ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ...

    http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2019/01/blog-post_3.html


    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  6. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ. ΣΥΝΕΤΡΙΒΗΝ. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΠΑΝΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΥΠΕΡ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΤΗΣ.

    ReplyDelete