18/01/2019

Οι στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας στην Αφρική

Με γοργούς ρυθμούς η Ρωσία συνεχίζει να χτίζει στρατιωτικές υποδομές σε καθορισμένα σημεία του πλανήτη, επιδιώκοντας να αποκτήσει γεωπολιτική παρουσία σε στρατηγικές περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και τώρα της Αφρικής. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη δημιουργία των στρατιωτικών βάσεων στη Συρία, στο Βιετνάμ, στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Αρμενίας, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν, Μολδαβίας, Γεωργίας, και τη σχεδιαζόμενη βάση στη Βενεζουέλα, η Μόσχα σχεδιάζει πλέον την δημιουργία τριών ακόμη βάσεων στην Αφρική. Πρόκειται για τις βάσεις στο Σουδάν και πιο ειδικά στις ακτές του Σουδάν στην Ερυθρά θάλασσα, για την στρατιωτική βάση στην Ερυθραία και την στρατιωτική βάση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Στο Σουδάν η Μόσχα συζητά της επίτευξη συμφωνίας για την παροχή διευκολύνσεως στα πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού στα λιμάνια της Ερυθράς θάλασσας. Στην Ερυθραία η Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει με την κυβέρνηση τη δημιουργία βάσης επιμελητείας και υποστήριξης, ενώ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η Ρωσία έχει ήδη στείλει στρατιωτικούς συμβούλους που εκπαιδεύουν τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Ρώσοι δημοσιογράφοι οι οποίοι αργότερα δολοφονήθηκαν εντόπισαν άνδρες της περιβόητης ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων “Wagner” η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναλάβει την διεκπεραίωση αποστολών που η ρωσική κυβέρνηση είτε δεν επιθυμεί είτε δεν μπορεί να εμπλακεί…

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΒΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ.
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ. ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΡΩΣΣΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ Η ΛΙΒΥΗ (ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ) ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ.

No comments :

Post a Comment