18/01/2019

Το μυστικό δείπνο με τις αστακομακαρονάδες

" Τρεις πολιτικοί αρχηγοί! Τρία μικρά κόμματα. Μία γυναίκα και δύο άνδρες. Ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός και ένας πολιτικός επίτροπος. Και στην κορυφή του τραπεζιού ένας ολιγάρχης. Δεν ήταν ένα απλό δείπνο. Μυστικός δείπνος ήταν. Εκεί που θα αποφασιζόντουσαν πολλά. Κάτι σαν εκείνα τα δείπνα που κάνουν οι Εβραιομασώνοι, ένα πράγμα. Ο αστακός ήταν καταπληκτικά μαγειρεμένος. Ακόμη κι ένας βαθύς γνώστης των μυστικών της κουζίνας θα είχε δυσκολευτεί να καταλάβει την «λαθροχειρία», ότι ένας κατεψυγμένος αστακός είχε αναλάβει να σώσει την τιμή δύο ανδρών που είχαν αποτύχει να πιάσουν μία συναγρίδα. Η βραδιά κυλούσε όμορφα με αστεία και πειράγματα μεταξύ των προσκεκλημένων. Κάποια στιγμή ο ολιγάρχης κτύπησε το πιρούνι στο ποτήρι αρκετές φορές, θέλοντας να προκαλέσει την προσοχή των καλεσμένων του: «Κυρίες και κύριοι, μόλις με πληροφόρησαν ότι σε λίγη ώρα θα είναι κοντά μας και ο πρόεδρος. Ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνε να είναι μαζί μας και γι αυτό δεν σας ενημέρωσα νωρίτερα». Ο ενθουσιασμός κατέβαλλε το επώνυμο πλήθος. Επιτέλους, θα μπορούσαν να συζητήσουν για την νέα μεταπολίτευση… Εκείνη την ώρα ο επικεφαλής της κουζίνας έδωσε εντολή να αλλάξει η βάρδια των σερβιτόρων. Έτσι αποσύρθηκε από την σκηνή των γεγονότων ο πληροφοριοδότης μου. Και δεν μπορώ να σας πω περισσότερα για το τι έγινε εκείνη την βραδιά. Μπορώ όμως να σας πω με βεβαιότητα ότι στην πολιτική δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σε αυτά που βλέπει και ακούει. Δυόμιση χρόνια αργότερα πολλά έχουν αλλάξει. Η συνέχεια προσεχώς!"

Το πλήρες άρθρο του Θανάση Μαυρίδη ΕΔΩ: https://www.liberal.gr/arthro/236889/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα είπαν στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη

Χθες το βράδυ έγινε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά, στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πιο στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου επί δεκαετίες. Οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν προσχεδιασμένη από ανθρώπους που βλέπουν θετικά τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς δίνουν άλλη, πολιτική, διάσταση στη συνάντηση που αναμένεται να πυροδοτήσει τεράστιες αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιος του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ιδιοκτήτης ΜΜΕ που στηρίζουν το κυβερνών κόμμα, βρέθηκαν, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου, γεγονός που φυσικά δίνει άλλες διαστάσεις στην ιστορία. Πόσω μάλλον που, εκτός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιβάνη και πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτιδα του πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου. Επίσης, εθεάθησαν η Ρένα Δούρου με τον σύντροφό της αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης (που οι πληροφορίες τον θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και άλλα στελέχη, όπως ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν επίσης ότι η συζήτηση που ακολούθησε δεν ήταν καθόλου τυπική, αλλά πολιτική και φυσικά στο μενού ήταν η σύγκλιση των δύο χώρων, που αποτελεί το μεγάλο πρότζεκτ του Αλέξη Τσίπρα τώρα που αποχωρίστηκε τον Πάνο Καμμένο.

Σχόλιο DP: Άντε μετά να διαψεύσεις ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την πολιτική επιβίωση του “χρήσιμου” στο εξωτερικό Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να στηθεί στη χώρα νέο σκηνικό δικομματισμού που θα εναλλάσσεται στην εξουσία. Μήπως όμως το σχέδιο περιλαμβάνει και την… μέσω διάσωσης-επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκληση προβλημάτων στην “απείθαρχη” τελευταία στις ΗΠΑ και προσανατολισμένη “ευρωπαϊκά” Νέα Δημοκρατία και τελικά την αποσύνθεσή της, ώστε να προκύψουν νέα σχήματα που δεν θα φέρουν τη φόρτιση του παρελθόντος και μαζί με την εναλλαγή των γενεών, να μπορούν ενίοτε και να συγκυβερνούν…Μη μας ρωτάτε αν –και τι– έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία. Δε γνωρίζουμε. Επίσης, το ότι υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, αυτό απηχεί επιθυμίες, τέτοιες όμως που έχουν κατά καιρούς διαψευσθεί, καθώς τον τελικό λόγο έχει πάντα ο ελληνικός λαός και η κάλπη.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΚΟΥΜΠΑΡΟ” ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ

No comments :

Post a Comment