05/12/2018

Καταστράφηκαν(;) έγγραφα (αποστολές μέσω e-mail) στο υπουργείο Εξωτερικών

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ. ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
- ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΟΝΔΥΛΙ 15.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΒΛΑΒΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΣΕ ΔΙΣΚΟ ΓΙΑ 15.000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ. ΤΟ ΠΟΛΥ ...15 ΕΥΡΩ, ΟΧΙ 15000 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.
- ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ; ΜΕ 50 ΕΥΡΩ (150 ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ LARGE ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΣΩΖΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
- ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙ 150.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ; ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΛΩΝ TERABYTES ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 1000 ΕΥΡΩ (ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ). ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ SERVER ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ "ΔΙΣΚΟΥΣ".
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ;
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. 

Μία βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά. Μεταξύ των απωλεσθέντων emails υπήρχαν και απόρρητα (υψηλής διαβάθμισης) μηνύματα. Ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχε ούτε αντίγραφο των αρχείων (προφανής παραβίαση βασικών αρχών ασφάλειας). Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω υψηλού κόστους!!! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία. Με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση, ενώ δύο ημέρες μετά τη βλάβη στον σκληρό δίσκο, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.

Εάν η συγκεκριμένη περίπτωση, απώλειας δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνέβαινε σε μια εταιρεία, τότε η εταιρεία όχι μόνο θα απέλυε άμεσα τον υπεύθυνο, αλλά θα τον δίωκε και ποινικά για οικονομική βλάβη και, ενδεχόμενο δόλο στην διαγραφή κρίσιμων για την εταιρεία πληροφοριών. Στην Ελλάδα, κι επειδή αφορούσε κάποιο υπουργείο, ήταν απλά ημέρα Τρίτη. Φυσιολογικά, θα έπρεπε να έχει παρέμβει ήδη εισαγγελέας για να διερευνήσει τα αίτια της απώλειας των δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιθανότατα, θα έπρεπε να παρέμβουν και υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, αφού πρόκειται για το υπουργείο Εξωτερικών και δεν είναι απίθανο οι απωλεσθείσες πληροφορίες (διαβαθμισμένες και όχι μόνο) να αφορούν επαφές με πρόσωπα τρίτων χωρών και να σχετίζονται με διαρροή κρίσιμων για την Ελλάδα πληροφοριών…

Αλλά, είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα και η απώλεια τέτοιων δεδομένων απλά καταγράφεται…, χωρίς να ελέγχεται το γιατί δεν υπήρξαν αντίγραφα ασφαλείας και χωρίς να ελεγχθεί (γιατί άραγε;) το γιατί δεν επιχειρείται η αποκατάσταση της βλάβης (επαναφορά αρχείων)… Σε άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ουγκάντα), οι υπεύθυνοι θα είχαν ήδη προφυλακισθεί σε κάποια μυστική φυλακή όπου και θα ανακρινόταν επιμελώς από ειδικούς κρατικούς υπαλλήλους…

https://kostasxan.blogspot.com/2018/12/e-mail.html

1 comment :

  1. Anonymous6/12/18 19:46

    ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ!ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete