21/11/2018

Συμφωνία Γαλλίας-Γερμανίας για την πρόοδο του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού

Μετά από μήνες διαβουλεύσεων Γαλλία και Γερμανία κατάφεραν να συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν για την σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού 5ης γενιάς. Το νέο μαχητικό το οποίο πρόκειται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2040 και θα αντικαταστήσει τα μαχητικά Rafale και Eurofighter θα κατασκευαστεί από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία που οι εταιρείες Airbus και Dassault θα δημιουργήσουν.  Σύμφωνα με ανάρτηση της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας στο Twitter οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο ή ένα αεροσκάφος επίδειξης του νέου μαχητικού καθώς και τον κινητήρα που θα εξοπλίσει το νέο μαχητικό στα μέσα του επόμενου έτους. Οι δύο χώρες υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Κατανόησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τον περασμένο Απρίλιο με την Γαλλία να έχει την ηγεσία στο πρόγραμμα. Οι δύο εταιρείες πρόκειται σύντομα να υποβάλουν στις κυβερνήσεις Γαλλίας και Γερμανίας την αρχική τους σχεδιαστική πρόταση αν και όπως αναφέρουν πληροφορίες από Airbus και Dassault είναι απαραίτητη η έναρξη χρηματοδότησης του προγράμματος ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών που θα ενσωματωθούν στο μαχητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των δύο κρατών που θα συμπράξουν στην σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου μαχητικού ακόμη μια ευρωπαϊκή χώρα η Ισπανία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για να συμμετάσχει στην νέα ευρωπαϊκή προσπάθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαδρίτη θα περιμένει την οριστικοποίηση του προγράμματος από τη Γαλλία και τη Γερμανία και ακολούθως στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα υπογράψει κατά τα φαινόμενα την επιστολή πρόθεσης συμμετοχής της Ισπανίας στο πρόγραμμα.

https://www.defence-point.gr/news/symfonia-gallias-germanias-gia-tin-proodo-toy-neoy-eyropaikoy-machitikoy

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΟΙ  ΑΝΤΑΜΑ.
Ο ...ΓΕΡΟΝΤΑΣ "ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ" ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΩΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ, "ΚΑΚΩΝ".
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ.

4 comments :

  1. Τι προβληματίζεσαι, 2040 λένε αυτοί, πιθανότατα με τα γνωστά προβλήματα θα πάει 2050 για να είναι επιχειρησιακό, μέχρι τότε εγώ κι εσύ θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα και ότι θα έχει απομείνει από την διαμελισμένη μέχρι τότε χώρα θα αποτελεί ισλαμικό κρατίδιο!

    12G

    ReplyDelete
  2. ΣΩΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ...ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΜΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 1.000.000 ΕΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΣ. ΑΡΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ-ΕΝΔΥΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΘΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΩΣ Π Ι Σ Τ Ε Υ Ω ΠΩΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΛΔ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

    ΟΧΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΣ...

    ReplyDelete
  3. ΚΙ ΕΓΩ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Χαιρομαι να γνωριζω αρχαιες ψυχες :)

    Μίνως

    ReplyDelete