19/10/2018

Σκόπια: Άρχισαν οι ενταξιακές συνομιλίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο και Υπουργό Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, μαζί με τον Εθνικό Συντονιστή για το ΝΑΤΟ, Στέβο Πενταρόφσκι, άνοιξαν τη σημερινή συνεδρίαση με τον βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, πρέσβη Αλεσάντρο Αλβαργκοζάλες και την ομάδα του ΝΑΤΟ για διαπραγματεύσεις με τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων. Ο βοηθός Γ.Γ, πρέσβης Αλεσάντρο Αλβαργκοζάλες, καλοσώρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας και δήλωσε ότι η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών είναι το αποτέλεσμα μακράς προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της "Μακεδονίας"  στον τομέα της άσκησης των πολιτικών και στρατιωτικών προδιαγραφών ασφαλείας για την ένταξη στη Συμμαχία.

Στην ομιλία της, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα επιβεβαίωσε ότι η χώρα είναι πλήρως προετοιμασμένη να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Ουάσιγκτον, ως ιδρυτική πράξη του ΝΑΤΟ, η οποία ρυθμίζει τις αρχές για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, και ότι με πλήρη δέσμευση θα συμμετάσχει στις δομές και τις πολιτικές του ΝΑΤΟ.
Επίσης, ο Εθνικός Συντονιστής για το ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ, Στέβο Πενταρόφσκι ενημερώθηκε για όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα μέτρα για την κάλυψη των απαραίτητων στόχων που περιγράφονται στο πρόγραμμα Εφαρμογής της ενταξιακής διαδικασίας, η οποία εκπονήθηκε από την επιτροπή για το ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών και της Επιτροπής Εργασίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Η εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουντγκέσκου, μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία, δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την πΓΔΜ και ότι η χώρα έχει τώρα μια ιστορική ευκαιρία να γίνει μέρος της ευρωατλαντικής συμμαχίας , εάν εφαρμοσθεί η Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε με την Ελλάδα, σημειώνει το κανάλι ‘1’ των Σκοπίων στην ηλεκτρονική του έκδοση.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment