06/10/2018

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την λειτουργία του ΤΖΑΜΙΟΥ στον Βοτανικό

Ένα ακόμα βήμα γίνεται ώστε αμέσως με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, αυτό να είναι σε θέση να λειτουργήσει. Εως τα τέλη του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί το κεντρικό κτίριο και απομένει να γίνει διαγωνισμός για τον περιβάλλοντα χώρο και τον εξοπλισμό του τεμένους.
Με τον Κανονισμό λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας του, η δημιουργία άμισθων συμβουλευτικών θρησκευτικών επιτροπών και λοιπών γνωμοδοτικών οργάνων, ο τρόπος λήψεως των αποφάσεων, οι ώρες και ημέρες λειτουργίας του Τεμένους και  ο τρόπος και ο χρόνος παραχώρησης του Τεμένους σε μουσουλμανικές κοινότητες που διαβιούν στην Αττική για την ικανοποίηση των λατρευτικών τους αναγκών.

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ Άρθρο 18. "Ομάδες εθελοντών"
"Το Δ.Σ. έχει τη δυνατότητα να συγκροτεί ομάδες  εθελοντών με τη συμμετοχή μουσουλμάνων νομίμως  διαβιούντων στην Αττική και προερχομένων από τις μουσουλμανικές κοινότητες της Αττικής, που επιθυμούν  να προσφέρουν προσωρινά και άνευ ανταλλάγματος  τις υπηρεσίες τους και να συνδράμουν στην ομαλή λει τουργία του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, ιδίως κατά  τις περιόδους μεγάλων θρησκευτικών εορτών και για  τις αυξημένες ανάγκες των προσερχόμενων πιστών. Οι  εθελοντές θα υπάγονται στις οδηγίες και υποδείξεις του  Διοικητικού Συμβουλίου και του Ιμάμη και θα απομακρύνονται από το χώρο εάν διαπιστωθεί ότι καταχρώνται  της θέσης τους για εξυπηρέτηση οποιουδήποτε άλλου  σκοπού πέραν της εύρυθμης και ειρηνικής λειτουργίας  του Τεμένους και της ασφαλούς και απρόσκοπτης συμμετοχής των πιστών στις θρησκευτικές τελετές."
ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΤΥΠΟΣ ΙΕΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ.   ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΦΕΚ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ή ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΣ.

No comments :

Post a Comment