06/10/2018

94χρονος θα δικαστεί ως «ανήλικος» για εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ένας πρώην φρουρός των SS πρόκειται να δικαστεί τον επόμενο μήνα στη Γερμανία με την κατηγορία της συνέργειας σε δολοφονίες που διαπράχθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «Stutthof». Ο 94χρονος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί λόγω των γερμανικών νόμων περί ιδιωτικότητας, θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων επειδή ήταν κάτω από την ηλικία των 21 ετών την εποχή των εικαζόμενων εγκλημάτων του, δήλωσε ο εισαγγελέας του Ντόρτμουντ Αντρέας Μπρέντελ. Ο νεαρός τότε άνδρας, εργαζόταν ως φύλακας στο στρατόπεδο που βρισκόταν ανατολικά του Ντάνζιγκ, και σήμερα είναι η πολωνική πόλη του Γκντανσκ, από τον Ιούνιο του 1942 μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 1944. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να τον συνδέουν με ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα εγκλήματα στο στρατόπεδο, περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Stutthof και οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ως φύλακας, έπαιξε βοηθητικό ρόλο σε εκατοντάδες δολοφονίες. Ο 94χρονος παραδέχτηκε ότι υπηρέτησε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, αλλά δήλωσε πλήρη άγνοια για τα εγκλήματα που διατελέστηκαν εκεί.

https://www.ptisidiastima.com/nazi-camp-guard-going-on-trial-as-minor-in-germany/
ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ 6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.  ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ-ΘΥΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.  ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ.

1 comment :

  1. Anonymous6/10/18 21:37

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΩΣ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ - ΗΡΩΩΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ - ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ 5,5 ΕΩΣ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ.
    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ 95% ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
    Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΠΙΣΩ, ΟΡΘΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 5,5 ΕΩΣ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ HOBBY ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΓΕΛΙΟ.

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ.

    ΑΧΕΛΩΟΣ

    ReplyDelete