02/10/2018

Είναι αυτό το νέο όπλο του Αμερικανικού Στρατού;

Ένα νέο εντελώς πρωτοποριακό όπλο που κατασκευάστηκε κυριολεκτικά σε ένα γκαράζ στο Κολοράντο Σπρίνγκς, ίσως να είναι ο διάδοχός του M-16. Ο εφευρέτης του ονομάζεται Μάρτιν Γκρίερ και παρά το γεγονός πως το όπλο του είναι «εξωτικό» για τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην σχεδίαση ατομικού οπλισμού, ο Αμερικανικός Στρατός ζήτησε τη κατασκευή ενός πρωτοτύπου για αξιολόγηση.

Τι κάνει το νέο όπλο να ξεχωρίζει; Διαθέτει 4 κάνες τοποθετημένες η μία πάνω από την άλλη και δύναται να πυροδοτηθούν επιλεκτικά ή όλες ταυτόχρονα. Έχει σχεδιαστεί για να φέρει φυσίγγιο χωρίς κάλυκα (caseless) των 6mm. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η πυροδότηση γίνεται ηλεκτρικά (με τη βοήθεια μπαταρίας), γεγονός που καθιστά περιττή την ύπαρξη κλείστρου, μηχανισμού αερίων, ελατηρίου επανένταξης κτλ. Για αυτό το λόγο, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 2,95 κιλά. Η τροφοδοσία του όπλου γίνεται από μεταλλικά «μπλόκ» των 4 σφαιρών που περιέχουν το καψύλλιο, την προωθητική ουσία και το βλήμα των 6mm. Τα «μπλοκ» μπορούν να τροφοδοτηθούν μαζικά μέσω πλευρικής γεμιστήρας και να δώσουν μια θεωρητική ταχυβολία 250 βολών το λεπτό.

Το πρώτο όπλο που κατασκεύασε ο Γκρίερ κόστισε $500.000, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά σε περίπτωση που υιοθετηθεί και παραχθεί μαζικά, το κόστος θα μειωθεί σημαντικά.

Παρουσίαση εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=CI7XLFN-hD4

https://www.ptisidiastima.com/forward-defense-munitions-rifle/

No comments :

Post a Comment