20/10/2018

Σέρρες: 105 από τους 130 μαθητές στο Σκούταρι δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο λόγω "προσφυγόπουλων"

105 μαθητές απείχαν από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 10 "προσφυγόπουλων" στο σχολείο τους. Οι γονείς και οι κηδεμόνες 105 μαθητών με αυτή την κίνησή τους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής.

“Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι υπερβολικές τονίζει με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης υπογραμμίζοντας πως τα επιχειρήματα των γονέων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα”. Σύμφωνα, με τον κο Ανανιάδη στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να παρέμβει ο Εισαγωγέας Σερρών όπως είχε γίνει και το 2016 και στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης που και εκεί οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους για τον ίδιο λόγο.
«Η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία για όλους και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις που έχουν βάση στην ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά να υιοθετούμε πρακτικές στην εκπαίδευση στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών
«Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς»

https://epiloges.tv/serres-105-mathites-sto-skoytari-den-pigan-simera-sto-scholeio-video/

1 comment :

  1. Η επίκληση του λαικού συναισθήματος με γενικούς μη τεκμηριωμένους όρους: "ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές", "φτωχά παιδιά του κόσμου" , "προσφυγόπουλα", "δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή" είναι ατυχής, καθότι συμπεριλαμβάνει και συγκεκριμένες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες που προέρχονται από χώρες των G20 με πυρηνική τεχογνωσία και όπλα, ερευνητικά προγράμματα στο διάστημα, κοκ, χωρίς ταυτόχρονα να λαμβάνει υπόψιν της στοιχειώδης καννόνες ασφαλείας για τις χώρες υποδοχής (βλ ταυτοποίηση στοιχείων).
    Κατά συνέπεια η αναφορά των παραπάνω "ανθρωπιστικών" όρων δεν είναι παρά μία προσπάθεια καταστολής της λαικής αντίδρασης στη γεωστρατηγική, κοινωνική και οικονομική πολιτική της λαθρομετανάστευσης!
    Εάν οι αρμόδιοι φορείς (κρατικοί και εκπαίδευσης) του Ελληνικού χώρου θέλουν καθολικό διεθνιστικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση τους, να φέρουν και πραγματικά προσφυγόπουλα από πραγματικά εμπόλεμες περιοχές όπως αυτή του Donetsk. Η καταρρέουσα ελληνική οικονομία δε μπορεί να υποστηρίξει όλα τα "φτωχά" παιδιά του κόσμου στον γεωγραφικό της χώρο. Μπορεί όμως να υποστηρίξει τουλάχιστον 20πλάσιους συμπατριώτες τους στις χώρες καταγωγής τους!
    Η εύλογη αντίδραση των γονέων οφείλετε σε γεγονότα και καταστάσεις τα οποία, εντέχνως αποκρύπτονται από τους αρμόδιους φορείς (κρατικούς και μη), προς πείσμα συγκάλυψης της αποτυχίας του νεοαριστερού υλιστικού και διεθνιστικού project.
    Στο παρακάτω βίντεο από το FoxNews channel θα διαπιστώσετε τα παραπάνω και θε δείτε εικόνες από το μέλλον. Απλά η Ελλάδα είναι ακόμα πίσω....
    https://www.youtube.com/watch?v=9Ly-T1BNQbw
    Λύσεις/Προτάσεις υπάρχουν και κάποια στοιχεία τους έχουν αναφερθεί σποραδικά στα Σχόλια του Κουρητή προσφάτως. Προτάσεις που ισορροπούν μεταξύ της νεοταξικής και παλαιοταξικής αντίληψης και ταυτόχρονα υποστηρίζουν τη διεθνιστική ατζέντα της ελίτ.
    Εν αναμονή των νέων πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών εξελίξεων και γεγονότων στον Ελληνικό χώρο....
    INFOteller

    ReplyDelete