03/09/2018

«Sparta-Israel Conference: Renewing an Ancient Friendship» - "...ιστορικά καταγεγραμμένης φιλίας μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και του Λαού του Ισραήλ". ;;;;;;

Από το ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συμμετείχε, εκπροσωπώντας και τον Α/ΓΕΕΘΑ, στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση «B’nai B’rith» και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας, στη Σπάρτη, με θέμα «Sparta-Israel Conference: Renewing an Ancient Friendship». Σκοπός του συνεδρίου ήταν η βαθύτερη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλιτών, ως συνέχεια της ιστορικά καταγεγραμμένης φιλίας μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και του Λαού του Ισραήλ.

https://defencereview.gr/paroysia-toy-a-ges-oloklirothike-to-diethnes-synedrio-spartis-israil/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ;
- ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΩΡΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ. ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ, ΑΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ.
- ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΠΟΘΕΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ; ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ.
- ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΕΤΣΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ Ε.Δ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ. ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ. ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ; ΕΝΤΑΞΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ (ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ;
ΚΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ;  ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΒΛΕΨΙΑ, ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ) ΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

7 comments :

  1. Anonymous3/9/18 20:57

    Ξαναγράφοντας την Ιστορία, κάρτες ιλλουμινάτι:
    http://asimpiestos.blogspot.com/2014/10/blog-post_28.html
    Η ιστορία πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε οι Έλληνες να φαίνονται ίσοι ή και κατώτεροι από τους γεφυραίους...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/9/18 20:17

    Ωραιο το αρθρο Α.Α. Εσεις που εχετε περισσοτερο χρονο να ψαχνετε στο διαδικτυο και βρισκεται αξια λογου αρθρα, ας τα κοινοποιειτε.

    Για το συγκεκριμενο θεμα, σιγα σιγα το πανε οι Εβραιοι να παρουσιασουν τους εαυτους τους το ιδιο με τους Δωριεις. Αλλα οτι και να κανουν δεν θα γινουν.

    Μενιος-Μινως

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/9/18 21:20

    Αντιγράφω από το ελλην και χαος.
    3H TOYPANIA MOΓΓOΛOEBPAΪKH OPΔH

    YΠO THN ONOMAΣIA ΔΩPIEIΣ ΔIEPXONTAI AΠO TA NOTIA ΠAPAΛIA THΣ MAYPHΣ ΘAΛAΣΣAΣ KAI EIΣBAΛOYN EIΣ THN BAΛKANIKH.

    OI EΛΛHNIKEΣ ΠOΛEIΣ, EKTOΣ THΣ ΣΠAPTHΣ, TOYΣ EKTOΠIZOYN KAI EKEINOI ANAXΩPOYN ΔIA THN ITAΛIKH XEPΣONHΣO OΠOY KAI ΓENNOKTONOYN TIΣ EΛΛHNIKEΣ ΦYΛEΣ ETPOYΣKΩN ΣABINΩN, ΛATINΩN TPΩAΔOΣ KAI ΣIKEΛIAΣ, KAI IΔPYOYN THN PΩMH.

    OI NOTIΩΣ ΦΛΩPENTIAΣ ΠΛHΘYΣMOI EINAI MOΓΓOΛOΓENEIΣ ΔΩPIEΩN EKTOΣ EΛAXIΣTΩN EΛΛHNOΓENΩN ΣIKEΛIAΣ - NOTIOY ITAΛIAΣ. IΔPYΣAN TON ΦAΣIΣMO EIΣ ΣYNEPΓAΣIAN ME IAΠΩNEΣ KAI BAYAPOYΣ.

    ME EPΓAΛEIO ΔIABPΩΣEΩΣ THN ΣΠAPTH ΔIAΛYOYN TOYΣ EΛΛHNEΣ EIΣ ANTIMAXOMENEΣ ΣYMMAXIEΣ. H ΛAKEΔAIMΩN TOY MENEΛAOY ΔIAΦΘEIPETAI EIΣ BAPBAPH ΣΠAPTH ΛYKOYPΓOY ΠOY ANTAΛΛAZE ΠPEΣBEIΣ KAI EΠIΣTOΛEΣ "EΘNIKHΣ TAYTOTHTOΣ" ME TON APXIEPEA THΣ IEPOYΣAΛHM OΠΩΣ EΞAΓETAI AΠO TA BIBΛIA A' KAI B' MAKKABAIΩN, THΣ ...AΓIAΣ ΓPAΦHΣ, METAΦPAΣIΣ TΩN EBΔOMHKONTA. Θα ήθελα τη γνώμη σας κάποια στιγμή για το πως τα απίστευτα που έχει πει η ΟΕΑ μπορούν να φτάσουν στα αυτιά του Έλληνα.

    ReplyDelete
  4. @9/9/18 21:20

    ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ, ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ. ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ή ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ (ΙΕΡΑ) ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΝ ή ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΣΧΕΣΗ.
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΤΗΛΛΑΓΗΣΑΝ, ΗΤΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΥΡΕΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑΝ. ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ (ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΥΠΤΙΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΕΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΑΛΑΡΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,"ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ".

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ , ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ "ΠΩΛΗΤΗΣ", ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΣ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ". ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΣΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΞΕΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣή ΟΛΙΚΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

    ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΠΩΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΟΝΟΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ή ΜΟΝΟΝ ΨΕΥΔΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΙΤΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ή ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ).

    ReplyDelete
  5. Anonymous10/9/18 19:53

    Καλά το ότι δεν υπήρχε φυλετική σχέση αυτό είναι σίγουρο. Σίγουρα έχει λογική και το γεγονός ότι οι Εβραίοι δε μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αλλιώς την ανδρεία των Σπαρτιατών και προσπάθησαν να τους προσεταιριστούν πλαγίως.Πως να ξεχαστούν άλλωστε οι Θερμοπύλες. Ένα τελευταίο σχετικό με τα προηγούμενα που έστειλα ήταν η στάση του μέγα Αλέξανδρου για τους Σπαρτιάτες με το μνημείο που έστησε στην Αθήνα. «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασία κατοικούντων». Δε γνωρίζω το λόγο βέβαια που δε συμμετείχαν στην εκστρατεία αν και φαντάζομαι ήταν επειδή δεν είχαν την αρχηγία.

    ReplyDelete
  6. Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ. ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΕΤΟΙΩΝ "ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ".
    Ο ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ , ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΣ (ΔΗΘΕΝ), ΙΟΥΔΑΙΟΣ , ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΕΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΤΥΟ.

    Ο βασιλιάς της Σπάρτης, Αρέας (309 - 264 π.X.), σε επιστολή προς τον μέγιστον αρχιερέα των Ιουδαίων Οινία A', ανακοινώνει πως σε «ιερό κείμενο» βρέθηκε γραμμένο ότι «από την ίδια γενιά κατάγονται Ιουδαίοι και Λακεδαιμόνιοι, κατευθείαν από τον Αβραάμ». Ο Αρέας τονίζει στην ίδια επιστολή: «Εφόσον είμαστε αδέλφια, δίκαιο είναι να νεμόμαστε εμείς τα δικά σας, και τα δικά μας να τα έχουμε κοινά με σας». Εφεύρημα του Αρέα, θα μου πείτε, η δήθεν κοινή καταγωγή Ιουδαίων και Σπαρτιατών, για να εξασφαλίσει συμμαχία. Δεν ζητά εντούτοις πολεμική βοήθεια, αλλά προτείνει κοινοκτημοσύνη στα αγαθά. Απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής! Στην Παλαιά Διαθήκη, πάντως, παρατίθεται η απερίφραστη εκ μέρους των Ιουδαίων αποδοχή της πρότασης: «η ύπαρξις (τα υπάρχοντα) υμών ημίν έσται, και τα ημών υμίν» (Μακκαβαίων A', κεφ. 12, 22).
    H υπόθεση έχει και συνέχεια. Το 168 π.X., επί Αντιόχου Δ' (175 - 163 π.X.), ο μέγιστος αρχιερέας των Ιουδαίων, Ιάσων, εξόριστος από τα Ιεροσόλυμα, καταφεύγει στην «αδελφή - πόλη» Σπάρτη (Μακκ. B', κεφ. 5, 9). Το 145 π.X., όταν οι Ρωμαίοι έχουν κατακτήσει την Ελλάδα, ο μέγιστος αρχιερέας των Ιουδαίων, Ιωνάθαν, στέλνει πρεσβεία στη Ρώμη για ανανέωση της φιλίας και της συμμαχίας τους. Ταυτόχρονα, στέλνει επιστολή στους Σπαρτιάτες, που αρχίζει ως εξής: «Ιωνάθαν αρχιερέας και η γερουσία του έθνους και οι ιερείς και ο λοιπός δήμος των Ιουδαίων, Σπαρτιάταις τοις αδελφοίς χαίρειν». Στη συνέχεια υπενθυμίζει στους Σπαρτιάτες την παλαιά επιστολή του Αρέα και τους δεσμούς φιλίας των δύο λαών - με βάση τα «ιερά βιβλία» - και τονίζει ότι οι Ιουδαίοι δεν παραλείπουν να μνημονεύουν τους Σπαρτιάτες στις γιορτές, τις καθημερινές θυσίες και τις προσευχές τους. Οι ίδιοι - αναφέρει - έχουν δοκιμάσει πολλές πικρίες και ταλαιπωρίες από πολέμους, αλλά δεν θέλησαν ποτέ να ενοχλήσουν τους φίλους και συμμάχους, γιατί έχουν «την εξ ουρανού βοήθειαν» (Ιώσηπος, Ιουδαϊκές Αρχαιότητες, 13, 163 - 166. Μακκαβαίων A', 12, 2 - 23).
    Είναι προφανές ότι η παράδοση και η πίστη για κοινή εξ Αβραάμ καταγωγή Σπαρτιατών και Ιουδαίων υπήρχε παλαιόθεν• δεν ήταν ευκαιριακό εφεύρημα του Αρέα.

    Το «ιερό βιβλίο» των Σπαρτιατών, που διέσωζε αυτήν την παράδοση, δεν υπάρχει δυστυχώς.

    ΝΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ..."ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ" ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ... ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΟΥΤΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous14/9/18 10:55

    http://www.sparta-israel.org/

    http://www.hereticalideas.gr/2018/09/psedepigrasfi-i-arxaia-filia-spartis-israil.html

    ReplyDelete