27/09/2018

Γερμανία: Πουλάει τα RQ-4 Global Hawk

Η Γερμανία διαπραγματεύεται με τον Καναδά την πώληση των μη-επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) RQ-4 Global Hawk (Euro Hawk), τα οποία είχε αποκτήσει έναντι € 705 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας το σχετικό πρόγραμμα αφορά στην πώληση των συστημάτων, των δύο (2) σταθμών ελέγχου και των υλικών τεχνικής υποστήριξης (ανταλλακτικά κ.ά.). Επίσης η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η Γερμανία μιλάει μόνο με τον Καναδά και με καμία άλλη χώρα.

Η Γερμανία προμηθεύτηκε τα RQ-4 Global Hawk της Northrop Grumman το 2000 ως αναγνωριστικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας, αλλά στη συνέχεια ακύρωση την προμήθεια καθώς το κόστος κρίθηκε υπερβολικό, ενώ υπήρξε και θέμα εάν το πρωτότυπο (Euro Hawk) θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το 2013 ο τότε Υπουργός Άμυνας, Thomas de Maiziere, δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι «τελειωμένο» και ότι είναι καλύτερο να έχει «ένα εφιαλτικό τέλος παρά έναν εφιάλτη δίχως τέλος». Το 2017 η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη και η προμήθεια επτά (7) πρωτότυπων και εξοπλισμού υποστήριξης κόστισε € 705 εκατομμύρια από το 2007 και μετά.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση τα αεροχήματα έχουν «αποκρατικοποιηθεί», δηλαδή έχουν αφαιρεθεί τα αμερικανικής προέλευσης συστήματα επικοινωνιών, το σύστημα GPS και το σύστημα ελέγχου πτήσης. Ουσιαστικά οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν όποιο υπό-σύστημα περιλαμβάνει ευαίσθητο λογισμικό αμερικανικής προέλευσης. Ωστόσο, χωρίς αυτά τα συστήματα τα αεροχήματα, μετά βίας, μπορούν να πετάξουν, ενώ και η τιμή τους θα είναι εξαιρετικά χαμηλή, αν τελικά ο Καναδάς αποφασίσει να τα προμηθευτεί.

https://defencereview.gr/poylaei-ta-rq-4-global-hawk-i-germania-pithanoteros-pelatis-o-kanadas/

5 comments :

  1. Anonymous27/9/18 17:24

    ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. -ΔΗΜΗΤΡΑ-
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ (ΔΛΔ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ) ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
    https://isxys.blogspot.com/2012/02/chinese-hackers-suspected-in-long-term.html
    Northrop Grumman = Nortel ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΔΟΓΜΑ) ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Α ή ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ.

    ΟΙ Ε.Δ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ...'90-'00. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ Τ.Ε.Δ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΕΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΩΝ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΥΜΝΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous27/9/18 20:12

    ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΠΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50 ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ 5. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ", ΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΣΥΝΟΛΟ 300; ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 4 ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΑΣΗΣ "ΚΑΜΠΙΝΑ" ΕΛΕΓΧΟΥ. ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ , ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 75 ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΝΟΜΙΖΨΩ ΙΣΧΥΡΩΣ ΠΩΣ ΜΕ 30-35 ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ , ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΔΡΑΣΗΣ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1/3 (ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ "ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ". ΤΟ..."ΓΔΥΣΙΜΟ" ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΠΩΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΡΩΝ ΕΝΝΟΕΙΣ. ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ, ΟΠΟΙΟΙ, ΠΑΛΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΡΙΧΝΕ-ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous27/9/18 20:59

    ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΝΝΟΩ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΙΜΗ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΔΡΑΣΗΣ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete