27/09/2018

Krasukha-4: Ρωσσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Το Krasukha-4 είναι μια κινητή πλατφόρμα συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να εξουδετερώνει εχθρικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones), επίγεια και εναέρια ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τα ραντάρ, τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και τα συστήματα επικοινωνίας και ελέγχου των εχθρικών αεροσκαφών, καθώς και κατευθυνόμενα βλήματα και πυραύλους. Μάλιστα λέγεται ότι το Krasukha-4, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να παρεμποδίζει τα εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα σε αποστάσεις έως και 300χλμ, αλλά και να προκαλεί μόνιμες βλάβες σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Krasukha-4 δεν είναι καν το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που υπάρχει στο οπλοστάσιο των ρωσσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Vid: https://www.youtube.com/watch?v=N3HHLUMnSnw

Ο Ρωσσικός στρατός διεξήγαγε ακόμη μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων στην Κριμαία.  Τα ελικόπτερα αναγνώρισης τύπου Mi-8MPTR παρείχαν κάλυψη στα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 Triumph και τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Pantsir-S κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην Κριμαία, ανέφερε ο Βάντιμ Αστάφιεφ, εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας. "Στο πλαίσιο της κοινής εκπαίδευσης αεροπορικών μονάδων και μονάδων αντιπυραυλικών συστημάτων, τα ελικόπτερα αναγνώρισης και ραδιοεπικοινωνίας Mi-8MPTR δημιούργησαν ηλεκτρονικά εμπόδια (jamming) στα εναέρια μέσα παρατήρησης και αναγνώρισης στις περιοχές όπου τα συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρους της αντι-αεροπορικής άμυνας σταθμεύουν", αναφέρει ο κ. Αστάφιεφ. Ανέφερε νωρίτερα ότι τα πληρώματα μαχητικών Su-30 επιτέθηκαν σε προσομοιώσεις εχθρικών αεροσκαφών πάνω από το έδαφος όπου έλαβαν μέρος οι ασκήσεις, στο Opuk της Κριμαίας.

No comments :

Post a Comment