01/09/2018

F-35: Ποια είναι τα προβλήματα του μαχητικού

Το μαχητικό αεροσκάφος F-35 βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους παραγωγής, ωστόσο έχει ακόμη 966 ελλείψεις και ελαττώματα τα οποία εμποδίζουν την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίησή του. Το Πεντάγωνο συμφώνησε να διορθώσει τα πολυάριθμα προβλήματα του αεροσκάφους, πριν προχωρήσει στην πλήρη παραγωγή του. Η έκθεση του G.A.O. διακρίνει τις ελλείψεις σε δύο κατηγορίες:
- Oι ανεπάρκειες της κατηγορίας 1 ορίζονται ως αυτές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ασφάλεια ή άλλη κρίσιμη απαίτηση.
- Οι ελλείψεις της κατηγορίας 2 είναι αυτές που θα μπορούσαν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής. Η αναφορά "έβγαλε" 111 ανεπάρκειες κατηγορίας 1 και 855 κατηγορίας 2.

Το πρόγραμμα F-35 είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου 1.5 τρις $. Ενδεικτικά, το αεροπλάνο χρειάστηκε να αναπτυχθεί περισσότερο από μια δεκαετία. Για να επιταχύνει τις εξελίξεις, το Πεντάγωνο υιοθέτησε μια διαδικασία προμήθειας στην οποία θα κατασκευαστούν αεροπλάνα πριν οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός, τα παλαιότερα F-35 θα επιστραφούν στον κατασκευαστή μόλις κατασκευαστεί η τελική έκδοση, φέρνοντας τελικά όλα τα αεροπλάνα στα τελευταία πρότυπα.

http://www.onalert.gr/stories/f-35-poia-einai-ta-problhmata-tou-stealth-maxhtikou/69973

No comments :

Post a Comment