01/09/2018

Η Τουρκία χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική» την Ταχρίρ Αλ Σαμ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, με την Άγκυρα να προσθέτει την HTS στον κατάλογο των ονομασιών που χρησιμοποιεί το μέτωπο Αλ Νούσρα. Η τζιχαντιστική οργάνωση ελέγχει περίπου το 60% της επαρχίας Ιντλίμπ, η τελευταία που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Η απόφαση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη συριακή Αλ Κάιντα ως τρομοκρατική οργάνωση θεωρείται αποτέλεσμα των πιέσεων των συμμάχων της, Ρωσίας και Ιράν, εν όψει και της επικείμενης επίθεσης του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ για την απελευθέρωσή της. Εκατοντάδες άνδρες τόσο από το Ισλαμικό Κράτος όσο και από την Ταχρίρ Αλ Σαμ έχουν ενταχθεί στα μισθοφορικά άτακτα σώματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βορειοδυτική Συρία, που τελούν υπό τη διοίκηση του τουρκικού στρατού. Επίσης, ολόκληρες μονάδες της Ταχρίρ Αλ Σαμ αποτελούνται από Τούρκους ή Τουρκομογγόλους. Οι σχέσεις του τουρκικού καθεστώς με τη συριακή Αλ Κάιντα -όπως κι εάν αυτή ονομάζεται και μετονομάζεται- είναι εξαιρετικά στενή, πιο στενή από ό,τι υπήρξε οποιαδήποτε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος όταν ήταν πανίσχυρο. Η Τουρκία σχεδίαζε να δημιουργήσει στην επαρχία της Ιντλίμπ ένα ισλαμικό ψευδοκράτος-προτεκτοράτο της, ένα μόρφωμα σαν εκείνο στα κατεχόμενα της Κύπρου, αλλά από ό,τι φαίνεται Ρωσία και Ιράν δεν την υποστηρίζουν.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ: The Kurds Once Again Face American Abandonment

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΕΓΡΑΦΑ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥ" ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ... "ΠΕΡΙ ΟΝΝΟΥ ΣΚΙΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΑΝΑΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.  Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΡΩΣΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ." 
https://isxys.blogspot.com/2018/08/blog-post_27.html

Συνολικά οι τρομοκράτες σε Ιντλίμπ υπολογίζονται σε 70 με 100.000. Οι 10.000 ανήκουν στην Αλ Νούσρα σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για Συρία. Η δύναμή τους σε Jisr al–Shughour-Hama και Latakia  κατανέμεται ως εξής:
  • 1200 /1500 Ουζμπέκοι στην περιφέρεια της Λατάκια Uzbeks και κάποιοι από αυτούς στη Hama
  • 1500 /1900 Tουρκμένοι στον άξονα του Kabani ( Latakia) και κάποιοι από αυτούς στον άξονα του Morek (Hama)
  • 2000 από Σαουδική Αραβία στη Βόρεια Hama και στην ύπαιθρο της Lattakia.
  • 2000 Αιγύπτιοι οι περισσότεροι από αυτούς στο Kabane ( Latakia) και στην Jisr al Shughur στο Ιντλίμπ.
  • 3000 Tούρκοι συμπεριλαμβανομένης ομάδας των Γκρίζων Λύκων.
  • 1800 Κινέζοι Ουιγούροι στον άξονα στα Τουρκμενικά Όρη (Latakia)
  • 1900 Τσετσένοι κύρια δύναμη στα περίχωρα της Jisr al – Shughour
  • 500 Ιρακινοί τρομοκράτες
  • 1800 τρομοκράτες από το Maghreb

Oι ΗΠΑ εκπαίδευσαν ριζοσπαστικοποιημένους στη Συρία που λογάριαζαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια στην Παλμύρα ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπ. Άμυνας της Ρωσίας . Αυτοί ανήκουν στην οργάνωση Jaych Ossoud al-Charkiya, δηλ. «Στρατός Λιονταριών της Ανατολής», τον οποίων το στρατόπεδο βρίσκεται κοντά σε μια αμερικάνικη βάση στη Συρία στο Al-Tanf. Αυτό το πρωί οι συριακές δυνάμεις σκότωσε 2 τρομοκράτες κι αιχμαλώτισαν 2 άλλους σε μια μάχη στα ΝΑ της πόλης της Παλμύρας αναφέρει το ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία. Aναφέρει ακόμη πως ο στρατός συγκρούστηκε με τους τρομοκράτες ΝΑ της πόλης της Παλμύρας καθώς αυτοί επιχείρησαν να εισβάλουν στην πόλη. Οι τρομοκράτες επιχείρησαν να φτάσουν στην Παλμύρα προερχόμενοι από την Al-Tanf. «Το καθήκον αυτών των μαχητών ήταν να διαπράξουν μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά στην πόλη της Παλμύρας και να επιτρέψουν το πέρασμα της δύναμής τους περί τους 300 ριζοσπαστικοποιημένους για την ανάκτηση της πόλης κατά την επόμενη εβδομάδα », σημειώνει το ανακοινωθέν. Οι τρομοκράτες που αιχμαλωτίστηκαν από το συριακό στρατό ομολόγησαν ότι εκπαιδεύθηκαν από Αμερικανούς εκπαιδευτές στο στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στην αμερικάνικη βάση του Al-Tanf. Περίπου 500 τρομοκράτες εδρεύουν σε αυτό το στρατόπεδο.

https://dimpenews.com/

No comments :

Post a Comment