18/09/2018

Τουσκ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Brexit ;

Μια έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Brexit ίσως χρειαστεί να διεξαχθεί τον Νοέμβριο για να επιτευχθεί μια συμφωνία διαζυγίου εγκαίρως, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή του προς τα 28 κράτη-μέλη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της ΕΕ συναντώνται την Τετάρτη στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για να συζητήσουν την τελική φάση των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου και συγκεκριμένα «την πιθανότητα σύγκλισης ενός ακόμα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Νοέμβριο», έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να οριστικοποιηθούν οι όροι του διαζυγίου εγκαίρως προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να αποχωρήσει, όπως προβλέπεται, από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε, ΑΠΟ ΤΟ Η.Β, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ. (ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ). ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ Η.Β, ΤΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ/ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Η.Β ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Η.Β; ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΟΙΟΣ;
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΕΣ (ΜΑΛΤΑ), ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΑΟΖ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΠΟΝΥΔΙΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΛΛΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΚΑΙΡΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.

No comments :

Post a Comment