20/09/2018

"Albanian Lion 2018": Μεγάλη άσκηση Ηνωμένου Βασιλείου- Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου- Κροατίας - «Saber Junction 2018»

Μια σημαδιακή άσκηση ξεκίνησε χθες στις αλβανικές ακτές, η οποία δίνει το σχήμα της αλβανικής συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια, μια δυναμική στρατιωτική δραστηριότητα προς «κάθε κατεύθυνση»... Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα η διοίκηση του αλβανικού στρατού και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναπτύξει αμφίβια οχήματα στη διάρκεια της άσκησης στο ακρωτήριο Παλ (Παύλου). Η εκπαιδευτική άσκηση ανακοινώθηκε από την υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, η οποία με ανάρτησή της, σε σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει: «Συμβαίνει τώρα στο Ακρωτήριο του Παλ- ο αλβανικός στρατός και Βρετανοί στρατιώτες πραγματοποιούν αποβίβαση στο πλαίσιο της άσκησης «Albanian Lion 2018».  Η ίδια επισημαίνει ότι η άσκηση θα κρατήσει τρεις εβδομάδες και λαμβάνουν μέρος σε αυτήν η Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κοσσυφοπέδιο και η Κροατία. Υποτίθεται ότι ο εχθρός είναι στα Δυτικά Βαλκάνια και είναι σαφές ότι τουλάχιστον οι τρεις βαλκανικές χώρες που συμμετέχουν ως σύμμαχοι δίνουν δυναμική απάντηση, ίσως, στη Σερβία.  Στην άσκηση συμμετέχουν 1164 στρατιώτες και 126 οχήματα που «θα χρησιμοποιηθούν στην πιο σημαντική βάση των Ενόπλων Δυνάμεων μας, για την αύξηση των ικανοτήτων σε οποιαδήποτε επιχείρηση εκκένωσης», γράφει ο Όλτα Τζάσκα και δημοσιεύει βίντεο από την άσκηση.

The Hellenic Information Team

Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις παίρνουν μέρος στη πολυεθνική συμμαχική άσκηση «Saber Junction 2018». Η αλβανική συμμετοχή περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός μεταφορικού ελικοπτέρου Cougar και προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων. Η «Saber Junction 2018» διοργανώνεται μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2018 σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία. Στην άσκηση παίρνουν μέρος 25 χώρες, μεταξύ αυτών η Ελλάδα και Τουρκία. Στην ανακοίνωση του Αμερικανικού Στρατού η πΓΔΜ αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

https://www.ptisidiastima.com/saber-junction-2018/

2 comments :

  1. Anonymous20/9/18 12:11

    Διαβάζεις "Αλβανικές ένοπλες δυνάμεις" και θες να γελάσεις, επί τόπου όμως θυμάσαι τον Ελληνικό καρνάβαλο και σου κόβεται η όρεξη, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα κάποτε και οι αλβανικές ΕΔ θα είναι ισχυρότερες του Ελληνικού συρφετού των ορντινάντσων!

    12G

    ReplyDelete
  2. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ "ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ Ε.Δ" ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ε.Δ.
    ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΔΕ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ Ε.Δ , ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ. ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ. ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ , (ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ), ΕΘΝΟΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
    Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ "ΞΕΧΝΟΥΝ") ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ Ε.Δ.

    ReplyDelete