24/08/2018

White Helmets: Ετοιμάζουν προβοκάτσια...

H συριακή τηλεόραση sama μεταδίδει ότι μέλη των White Helmets που επέβαιναν σε 8 κλειστά Van μετέφεραν ένα νέο φορτίο με βαρέλια από το εργοστάσιο στο Atat στα τουρκικά σύνορα που εξειδικεύεται στην ανακύκλωση χλωρίου. Διέσχισαν την επαρχία Ιντλίμπ από το βορρά ως το νότο και πήγαν στην πόλη Αriha και σε περιοχές της Jisr al Shugur υπό την αυστηρή προστασία των ΗΤS της τ. Αλ Νούσρα. Οι εφεδρείες των White Helmets σε πολλές ζώνες του Idlib κλήθηκαν να πιάσουν άμεσα δουλειά. Τα κλειστά αυτοκίνητα μετέφεραν μεγάλα πλαστικά βαρέλια που η Τουρκία χρησιμοποίησε στο παρελθόν για υγρό χλωρίου για την αποστείρωση του πόσιμου νερού.

Nεώτερες πληροφορίες για την προβοκάτσια με τα χημικά που ετοιμάζουν οι τρομοκράτες στο Ιντλίμπ αναφέρουν πως ορισμένες τοξικές ουσίες μεταφέρθηκαν στο χωριό Helouz κοντά στην πόλη Jisr al-Shughour στο νότο του Ιντλίμπ για την προετοιμασία της επιχείρησης. Η ημερομηνία της προβοκάτσιας με τα χημικά θα είναι μία εβδομάδα μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού. Παρατηρείται μια αξιοσημείωτη δραστηριότητα των White Helmets στη φυλακή της Jisr al-Shughour, η οποία περιέχει αποθήκες για τοξικές ουσίες. Θα συμμετάσχουν 250 μέλη των White Helmets μαζί με ξένους τρομοκράτες.Οι White Helmets μετέφεραν τοξικά υλικά από την τουρκική επικράτεια μέσω της διέλευσης Hasaniya, υπό την εποπτεία της Al Νousra και του τουρκικού στρατού.

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχωρά η «Al-Watan Online» στη Συρία, μεταδίδοντας πως, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 40 παιδιά είχαν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες και πιθανότατα είχαν απαχθεί από ένοπλες πολιτοφυλακές, ειδικά το μέτωπο Al-Nusra, σε διάφορα μέρη της Ιντλίμπ. Ειδικότερα, οι τρομοκρατικές ομάδες έχουν απαγάγει περισσότερα από 40 παιδιά για να τα θανατώσουν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά που υποτίθεται ότι θα έχει γίνει από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας κατ' εντολή του Προέδρου Bashar al-Assad, σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση κατά της επαρχίας Ιντλίμπ. Οι πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα παιδιά είχαν απαχθεί από τις πόλεις al-Zarba και Khan Touman στη νότια επαρχία του Χαλεπίου και της Χαν αλ-Ασσάλ και τις Ταρμανίν και τον Αταρίμ στη δυτική ύπαιθρο και από τους καταυλισμούς του Qah και Atmeh και το χωριό Salwa στη βορειοδυτική ύπαιθρο στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στις πόλεις Basamas, Jouzif, Mar'ian και al-Rami στην περιοχή Jabel Zawiya νότια του Ιντλίμπ, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά οχυρά της al-Nusra. Οι πηγές εξέφρασαν την ανησυχία των κατοίκων ότι τα παιδιά τους θα θανατωθούν στο «χημικό θέατρο», για το οποίο προειδοποίησε προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά την παρακολούθηση κλειστών φορτηγών που μετέφεραν δηλητηριώδες χλώριο, στο δρόμο που οδηγεί από τη διέλευση του Bab al-Hawa στα χωριά Jisr al-Shughour στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας, η οποία πιστεύεται ότι είναι η επιλεγμένη περιοχή για την... παράσταση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον της Συρίας εάν χρησιμοποιηθούν χημικά προϊόντα, όπως συνέβη στην ανατολική Γκούτα και το Χαν Σέικουν στην νότια Ιντλίμπ, με μέλη της Πολιτικής Άμυνας, γνωστά ως «Λευκά κράνη» παρουσία ξένων πρακτόρων όπως της Βρετανίας, αναφέρει το δίκτυο Al-Watan Online.

https://dimpenews.com/

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα κρύβονται στο στρατόπεδο προσφύγων Ελ-Ρουκμπάν στα σύνορα με την Ιορδανία, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες ως ανθρώπινη ασπίδα και μάλιστα εν γνώσει των Αμερικανών στρατιωτικών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι στο εν λόγω στρατόπεδο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι συριακές Αρχές, ούτε οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, διατηρούν τον βαρύ εξοπλισμό τους. Για όλα αυτά είπε η Ζαχάροβα, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και γίνονται δυστυχώς εν γνώσει των Αμερικανών στρατιωτικών που ελέγχουν την μήκους 55 χιλιομέτρων ζώνη γύρω από την «παράνομη βάση» τους στο Ετ-Τανφ επί συριακού εδάφους.  Η Ρωσία που έχει συμμαχήσει στο συριακό μέτωπο με την ισλαμική Τουρκία, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα, προφανώς και έχει μεγάλο θράσος να κατηγορεί άλλους.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ":
- ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΗΜΙΚΑ.
- Η ΖΑΧΑΡΟΒΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ.

No comments :

Post a Comment