27/08/2018

Τι συμβαίνει με δύο τούρκους στρατιωτικούς που κρατούντο στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "The Times" που επικαλούνται δήλωση της δικηγόρου τους Στ. Τομαρά, δύο Τούρκοι  αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου. Ο λοχίας του ηλεκτρονικού πολέμου Fatih Arik, κι ο αρχιλοχίας Πεζικού Halit Cetin, με καταγωγή από την Ξάνθη, υπηρετούσαν στο σώμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων "μπορντό μπερελί". Μετά την Ορεστιάδα, όπου είχαν παραδοθεί, είχαν μεταφερθεί στο Μεταγωγών στη Θεσσαλονίκη. Τους τελευταίους μήνες κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους. Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η κ. Τομαρά οι, κατά δήλωσή της, πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Κανείς από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο δεν έχει εξαφανιστεί δηλώνουν κατηγορηματικά οι δικηγόροι τους, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "The Times". Οι συνήγοροι των οχτώ τούρκων στρατιωτικών διευκρίνισαν, ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά την οποία και επικαλείται για το θέμα η εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εκ των οχτώ Τούρκων.

Ο κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους. Αρνήθηκε επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά.

http://www.thepresident.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ευκαιρίες να διαφύγουν στην Ελλάδα με κάθε τρόπο αναζητούν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες.

No comments :

Post a Comment