05/08/2018

ΚΙΝΑ, Sky Star-2: Νέο υπερηχητικό αερόχημα φορέας κεφαλών.

Η Κινεζική Ακαδημία Αεροδυναμικής και Αεροναυτικής (China Academy of Aerospace Aerodynamics (CAAA)) πραγματοποίησε δοκιμή για το υπερηχητικό αερόχημα τύπου "Waverider"* Sky star-2. Το σύστημα εκτοξεύτηκε και αποκολλήθηκε από τον πύραυλο φορέα με επιτυχία. Ακολούθως το Sky star-2 πραγματοποίησε αυτόνομη πορεία με ελιγμούς σε μεγάλο ύψος για δέκα λεπτά. Το Sky star-2 μπορεί να μεταφέρει συμβατική η πυρηνική κεφαλή, χρησιμοποιώντας την τεράστια κινητική ενέργεια που το αερόχημα έχει από τον βαλλιστικό πύραυλο φορέα. Το σύστημα Sky star-2 μπορεί κατά την τελική φάση της τροχιάς του να ελιχθεί και να αποφύγει τα αντίμετρα του εχθρού, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

[*Τα αεροχήματα τύπου Waveriders είναι υπερηχητικά αεροσκάφη σχεδιασμένα ώστε να αξιοποιούν τα κύματα κλονισμού που δημιουργούνται από την πτήση του αεροσκάφους, το οποίο λόγω της ειδικής σχεδίασής του, αξιοποιεί την πτέρυγα του για να βελτιωθεί η σχέση ανύψωσης και οπισθέλκουσας.]

Η δοκιμή αυτή είναι ένα τεράστιο βήμα της Κίνας για την αύξηση της αποτελεσματικότητας, αφού το σύστημα Sky star-2 επιτρέπει στο Πεκίνο να εξαπολύσει πυρηνικά όπλα με υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας, θέτοντας νέα στάνταρντ στον τομέα της αντιβαλλιστικής άμυνας.

Vid: https://www.youtube.com/watch?v=ug3D3-3S68w

https://www.defence-point.gr/

No comments :

Post a Comment