31/08/2018

ΚΙΝΑ: Στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν ; - Έστειλε Α/Α συστήματα HQ-9 στη Ζιμπάμπουε;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Morning Star που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα πρόκειται να χτίσει την πρώτη της στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν για εκατοντάδες στρατεύματα που θα εκτελούν εκπαιδευτικές αντιτρομοκρατικές αποστολές κατά μήκος των συνόρων της δυτικής αυτόνομης περιφέρειας Σιντσιάνγκ της Κίνας.

Απορρίπτοντας το δημοσίευμα ως ψευδές και αβάσιμο, ο Μοσαζάι δήλωσε: "Η κινεζική πλευρά παρέχει βοήθεια στο Αφγανιστάν ώστε να ιδρύσουμε μια ορεινή Ταξιαρχία στο βόρειο Αφγανιστάν με σκοπό να ενισχύσουμε τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην περιοχή». Δεν θα υπάρξει κινεζικό στρατιωτικό προσωπικό και οποιουδήποτε τύπου εμπλοκή στο Αφγανικό έδαφος".

Ένα Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα φέτος ότι το Πεκίνο θα χρηματοδοτήσει μια νέα βάση στην Μπανταχσάν αφότου οι δυο χώρες συμφωνήσουν να συνεργαστούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Κίνα, επίσης, απέρριψε το δημοσίευμα. Η Κίνα επιθυμεί να βοηθήσει το Αφγανιστάν στην μάχη εναντίον της οργάνωσης Ντά’ες στην χώρα άλλα επίσης και τους Ουιγούρους αυτονομιστές μαχητές από την αυτόνομη περιφέρεια Σιντσιάνγκ, που μάχονται και εκπαιδεύονται μέσα στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Military Times, οι κινεζικές χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν μέσα στο Αφγανιστάν, διενεργώντας κοινές αντιτρομοκρατικές περιπολίες με τις Αφγανικές δυνάμεις κατά μήκος μιας λωρίδας κοινών συνόρων μήκους 50 μιλίων.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η ινδική εφημερίδα Wion News δημοσίευσε φωτογραφίες ισχυριζόμενη ότι δείχνουν κινεζικά στρατιωτικά τεθωρακισμένα ανθεκτικά σε νάρκες – προστατευόμενα από ενέδρες οχήματα (MRAP) VP11 σε μια περιοχή που ονομάζεται Μικρή Παμίρ, ένα άγονο οροπέδιο κοντά στα Αφγανο-κινεζικά σύνορα.

http://www.proelasi.org/

Η Κίνα φέρεται να έχει αναπτύξει Α/Α συστήματα HQ-9 στη Ζιμπάμπουε, υποστηρίζει το «Bulawayo 24 News».Οι δύο χώρες διατηρούν στενές οικονομικές σχέσεις. Η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε, εφόσον ισχύει στην πραγματικότητα, να αποτελεί ένδειξη για την αποφασιστικότητα του Πεκίνου να προστατεύσει τα συμφέροντά του στην περιοχή.


http://www.onalert.gr/stories/hq-9-esteile-h-kina-ta-aa-susthmata-sth-zibaboue/69959

No comments :

Post a Comment