6.8.18

Η ιστοσελίδα του ΓΕΣ δέχθηκε νέα... "κυβερνοεπίθεση"

Νέα κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το Σάββατο η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert ο αριθμός των "χτυπημάτων" ανήλθε στις 3500. Οι ίδιες, ασφαλείς πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι από την έρευνα που διεξήχθη σε πρώτο χρόνο διαπιστώθηκε ότι οι IP των επιθέσεων σε βάρος της ιστοσελίδας του ΓΕΣ δεν προέρχονταν από την Ελλάδα αλλά από το εξωτερικό. Σε δεύτερο χρόνο και σε συνεργασία με την εταιρεία του ΟΤΕ που συνεργάζεται το Γενικό Επιτελείο, και αφού έγιναν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί, εξακριβώθηκε ότι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες των χρηστών που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις ήταν στην Αίγυπτο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού δέχθηκε κυβερνοεπίθεση. Στις αρχές του χρόνου, και αφού ήδη λειτουργούσε η αναβαθμισμένη έκδοση της, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, απέτρεψαν περισσότερες από 100.000 επιθέσεις σε διάστημα λίγων εικοσιτετραώρων. 


ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΕΙΔΗΣΗ". ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ..."ΕΙΔΙΚΩΝ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ onalert. 
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΛΟΓΙΚΗ.... "ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ IP ΤΩΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ  ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ VPN, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ "proxy servers". 
3500 χιλ "ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ", ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΩΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΠΟΙΟΣ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ" ΜΕ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ "ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ" ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ; ΟΥΤΕ  https:// (ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ) ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ/ΧΡΩΜΑΤΑ/ΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΗΔΗ "https://"
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙΚΟ ΤΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΝΑ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ onalert. ΠΟΛΥ ΓΛΥΨΙΜΟ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ...ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ (ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.  ΑΣ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ. 

5 comments :

Anonymous said...

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ISO ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ

Το ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ εφαρμόζει Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών
EN ISO 27001:2013

|||

ΙΣΧΥΣ said...

ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΩΛΟΥΝ. ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ. ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
- ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ;
- ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ;
- ΑΦΟΥ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ; ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΡΡΗΞΗ;
- ΕΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ) Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΔΛΔ ΤΗΝ "TUV HELLAS" ή ΟΧΙ;
- ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΛΗΨΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

Anonymous said...

Η ΜΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΙΣΧΥΣ said...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ. ΟΜΟΙΩΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ..."ΠΑΣΑ ΝΟΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ".

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΩΣ "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ". ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ "ΤΡΙΤΟΥΣ" ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η TUV ΣΕ ΕΚΑΝΕ "ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΘΕΣΗ "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗ" ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.

ΤΑ ΕΤΗ ΠΑΡΗΛΘΑΝ, ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟ ΟΛΟΝ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΑΔΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.
ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΗΣΣΟΝΟΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΦΘΙΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΣ , ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

Anonymous said...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟN ΕΟΠΠΕΠ. ή ΤΟ ΚΕΠΥΕΣ.ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΣΚΩΝ (BACK UP) ΤΟΥ ΟΤΕ,ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΜΕΡΕΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ...ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ!ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-