03/08/2018

Γαλλία: Θα επιδιώξει απεξάρτηση της αμυντικής βιομηχανίας από τις Η.Π.Α

Την απεξάρτηση της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας από την αμερικανική επιδιώκει η Γαλλία μετα τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παρίσι στην πώληση των πυραύλων cruise Scalp στην Αίγυπτο λόγω υποσυστημάτων αμερικανικής παραγωγής στο εν λόγω σύστημα. Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο της επέκτασης της παραγγελίας της Αιγύπτου για περισσότερα αεροσκάφη Rafale το Κάιρο ζήτησε από το Παρίσι την πώληση και στρατηγικών πυραύλων Scalp. Αν και η Γαλλία είναι πρόθυμη να πουλήσει τα παραπάνω βλήματα οι ΗΠΑ δεν φαίνονται και τόσο θετικές και επειδή τα γαλλικά πυραυλικά συστήματα διαθέτουν αμερικανικής κατασκευής υποσυστήματα το Παρίσι δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση των πυραύλων αυτών στην Αίγυπτο.

Το ζήτημα αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το Παρίσι και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας ομολόγησε ότι η Γαλλία δεν μπορεί να πουλήσει σε τρίτες χώρες γαλλικά οπλικά συστήματα που ενσωματώνουν αμερικανικά υποσυστήματα αφού η γαλλική αμυντική βιομηχανία δεν είναι πλήρως ανεξάρτητη από την αμερικανική και εξαρτάται σε κάποιο βαθμό. Για το λόγο αυτό η γαλλική αμυντική βιομηχανία θα πρέπει σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό να επενδύσει κεφάλαια και να αναπτύξει υποσυστήματα που παράγονται στις ΗΠΑ και πιθανώς και σε άλλες χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί και το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας το οποίο θα καταγράψει τα αμερικανικής κατασκευής υποσυστήματα που ενσωματώνονται σε γαλλικά οπλικά συστήματα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης τους με γαλλικής κατασκευής.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Αντικατάσταση των αμερικανικών συστημάτων στους SCALP αποφάσισε η Γαλλία

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΜΗ ΕΦΙΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΕΦΙΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΕΤΟΙΑΣ ΥΦΗΣ.

No comments :

Post a Comment