27.7.18

ΠΝ: Συστήματα Warship-AIS και πρόσθετη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 65,7 εκατ. ευρώ έως 30 Ιουνίου 2019

Το ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) διενεργεί δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό για τη σύναψη συμφωνίας, με προϋπολογισμένο κόστος € 156.000 (συν το ΦΠΑ), για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων Warship-AIS (Automatic Identification System) σε αδιευκρίνιστο αριθμό και τύπο πολεμικών πλοίων του Στόλου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος είναι τριετές με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021. Ο διαγωνισμός αναμένεται να διενεργηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ένα τυπικό σύστημα AIS αποτελείται από μια μονάδα πομπού/δέκτη, κεραία VHF και σύστημα GPS. Όλα τα παραπάνω συνδέονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος ενσωματώνει συγκεκριμένο λογισμικό. Τα δεδομένα θέσης και πλεύσης του πλοίου είναι διαθέσιμα σε όλα τα πλοία που διαθέτουν σύστημα AIS. Τα συστήματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις αποστολές ασφάλειας της θάλασσας, όπως σ’ αυτές που συμμετέχει το Π.Ν στην Ανατολική Μεσόγειο και ανοιχτά της Σομαλίας. Προφανώς η προμήθεια γίνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΠΝ σε τέτοιου είδους αποστολές.

https://defencereview.gr/systimata-warship-ais-gia-to-pn/

Ξεμπλοκάρουν τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού για τα 4 Υποβρύχια 214ΗΝ (τύπου Παπανικολής) και των δύο Πυραυλακάτων 6 και 7, ύστερα από τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που χορηγεί πρόσθετη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 65,7 εκατ. ευρώ έως 30 Ιουνίου 2019 για την ολοκλήρωση των παραπάνω προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ χορηγείται πρόσθετη χρηματοδότηση έως τις 30 Ιουνίου 2019 ύψους:
  • €35 εκατ. στα ΕΝΑΕ για την ολοκλήρωση του προγράμματος των 4 Υ/Β Τύπου 214HN
  • €30,07 εκατ. στις ΝΒΕΕ για την ολοκλήρωση του προγράμματος των ΤΠΚ Super Vita Νο6 και 7.
http://www.onalert.gr/stories/polemiko-naytiko-ksemplokaroun-ta-programmata-gia-ta-yb-214hn-kai-tis-tpk-6-kai-7/68635

No comments :