24/07/2018

H.Π.Α: Κογκρέσο και γερουσία συμφωνούν, Stop στα τουρκικά F-35

Aργά χθες Κογκρέσο και γερουσία συμφώνησαν σε κοινό σχετικό σχέδιο νόμου. H  Γερουσία είχε εισάγει την απαγόρευση (ανάμεσα σε άλλα και της) παράδοσης F-35 στην Τουρκία, κάνοντας δεκτή σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο NDAA (National Defense Authorization Act) που ουσιαστικά αφορά τον επόμενο αμερικανικό προϋπολογισμό Άμυνας. Το Κογκρέσο είχε επίσης κάνει κάτι ανάλογο αλλά οι δυο προτάσεις παρουσίαζαν κάποιες διαφορές (όχι απαραίτητα ειδικά για την τουρκική απαγόρευση) και σύμφωνα με τις διαδικασίες έπρεπε να εναρμονιστούν. Αυτό ακριβώς έγινε χθες. Να σημειωθεί ότι η κοινή πρόταση που θα προωθηθεί ως μέρος του νομοσχεδίου NDAA, θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τραμπ προκειμένου να αποκτήσει ισχύ. Η προεδρεία Τραμπ έχει ήδη δώσει δείγματα ότι δεν υποστηρίζει την απαγόρευση αλλά για να την απορρίψει, θα πρέπει να απορρίψει και τον προϋπολογισμό Άμυνας. Άρα προβλέπονται μακρές διαβουλεύσεις. Να υπογραμμίσουμε ότι στις επερχόμενες «ενδιάμεσες» εκλογές για την ανανέωση των δυο αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων το θέμα της απαγόρευσης παράδοσης όπλων στην Τουρκία «πουλάει» και οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την επανεκλογή Τραμπ.

https://www.ptisidiastima.com/
https://www.ptisidiastima.com/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  http://www.proelasi.org/

3 comments :

  1. Anonymous24/7/18 21:18

    Αηδίες, τα αεροσκάφη θα τα πάρουν, και ότι μέτρα "αντιμετώπισής" πάρει η δική μας πλευρά θα είναι για τα μάτια του κόσμου και τις μίζες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η τουρκία έχει ρίξει λεφτά στο πρόγραμμα και δεν μπορούν να μην τους τα δώσουν!
    Όσων αφορά στο θέμα των 6 εκατομμυρίων του μουσείου, με 2 πυραύλους για κάθε F16 που υποτίθεται διαθέτει η ΠΑ, και με άγνωστο το αν αυτοί είναι διαθέσιμοι για χρήση όταν θα χρειαστούν, το να συζητάμε τέτοιες μαλακίες είναι εξωπραγματικό!


    12G

    ReplyDelete
  2. 12G

    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ), ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ F-35 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΤΙΑΡΕΠΟΡΙΚΟΥ ή ΑΛΛΟΥ ΡΩΣΣΙΚΟΥ/ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΟΠΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΕΚΔΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ F-35 ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ , ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ" ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΑΡΚΕΙ ΜΕΣΕΓΓΥΗΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

    ΤΑ 6ΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΘΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΔΛΔ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΒΡΙΣΚΟΥΝ 6ΕΚ, ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ

    ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ.
    ΕΚΑΝΑ ΒΟΛΕΣ ΜΕ 16αρι ΔΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΒΟΛΟ. ΕΝΝΟΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ. ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ , ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 16αρι ΔΙΚΑΝΟ. ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ, ΗΤΑΝ 2.3/4 . ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΜΟΥΝ ΣΦΟΔΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ 12αριου ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ 9βολων, 12βολων, ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΒΟΛΑ 2.3/4 ΤΟ 16αρι ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΙΝΤΣΑ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ;

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/8/18 22:32

    Μπα, όλες μου οι βολές έχουν γίνει με 12άρια οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Χρήσιμο θα ήταν να μας πεις τα αποτελέσματα εν τέλει! Απλά μου φαίνεται φυσιολογικό το 16άρι να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα και διάτρηση, λόγο μεγέθους και βάρους!

    12G

    ReplyDelete