13/07/2018

Ανακαλύφθησαν σωματίδια "νετρίνα" (Neutrinos)

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο, σε μία συγκλονιστική συγκυρία, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι επιστήμονες ανίχνευσαν νετρίνα. "Τα Neutrinos δεν έχουν μάζα, ταξιδεύουν σε σχεδόν εντελώς ευθεία γραμμή και σπάνια αλληλεπιδρούν με την ύλη. Η ανίχνευσή τους στο σύμπαν είναι εκπληκτική, αλλά η ύπαρξη μιας πιθανής πηγής είναι θρίαμβος. Αυτό το αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να μελετήσουμε τις πιο απομακρυσμένες, ισχυρές πηγές ενέργειας στο σύμπαν με έναν εντελώς νέο τρόπο", δήλωσε ο καθηγητής Paul O'Brien, μέλος της διεθνούς ομάδας αστρονόμων του Πανεπιστημίου του Leicester. Το νετρίνο βρέθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017 από το παρατηρητήριο IceCube, μια τεράστια εγκατάσταση που βρίσκεται σε βάθος πολλών μιλίων κάτω από τον Νότιο Πόλο. Ένα πλέγμα περισσότερων από 5.000 υπερευαίσθητων αισθητήρων έλαβε το χαρακτηριστικό μπλε "Cherenkov" φως που εκπέμπεται, καθώς το νετρίνο αλληλεπιδρούσε με τον πάγο. Ως αποτέλεσμα, οι αστρονόμοι μπόρεσαν να εντοπίσουν την τροχιά του πίσω, δισεκατομμύρια έτη φωτός, στην πιθανή πηγή του.

Τα νετρίνα εκτοξεύθηκαν στο Σύμπαν μέσω μιας μεγάλης  Μαύρης Τρύπας, σε απόσταση 4 δισ. ετών φωτός από τη Γη. Φαίνεται να εξαπλώνονται από τις γρήγορα περιστρεφόμενες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες. Παράγονται από μία πηγή γνωστή ως blazar. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των blazars είναι οι δίδυμοι πίδακες φωτός και τα στοιχειώδη σωματίδια που εκτοξεύονται από τους πόλους του στροβιλιζόμενου υλικού που περιβάλλει τη μαύρη τρύπα. Το νετρίνο που ανιχνεύτηκε από το IceCube θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί από κοσμικές ακτίνες υψηλής ενέργειας από τους πίδακες που αλληλεπιδρούν με κοντινό υλικό. Το blazar που πιστεύεται ότι έχει παράγει το νετρίνο, με την κωδική ονομασία TXS 0506 + 056, βρέθηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό, αφού η ομάδα IceCube μετέδωσε συντεταγμένες για παρατηρήσεις παρακολούθησης σε τηλεσκόπια παγκοσμίως. Οι Μαύρες Τρύπες παραμένουν ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα. Κάθε γνώση που προστίθεται, κάθε νέα πληροφορία, αποτελεί ένα βήμα. Η ανακάλυψη ότι τα νετρίνα εξαπλώνονται μέσω του στροβιλισμού που παράγουν οι μαύρες τρύπες, είναι μία επανάσταση για την αστροφυσική.

https://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ,  ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΝΕΤΡΙΝΑ" ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΓΟΥΝ, ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, ΕΠΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΟΛΟΥ. Ο "ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ" ΔΕ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 22/9/17 ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ (21-23, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ) ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΗΣΙΕΣ ΙΣΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

4 comments :

  1. Anonymous13/7/18 21:21

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,Ο ΠΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΛΙΤΕΡΟ ΜΗΚΟΣ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΗΣ,ΑΛΛΑ Η ΣΚΕΔΑΣΗ (ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ.ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΑ ΜΙΟΝΙΑ.Ο ΣΥΣΧΕΣΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΜΩΣ Μ'ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΤΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΤΡΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕΓΑΛΛΙΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...ΕΝΕΡΓΕΙΑ = ΓΝΩΣΗ;;;ΙΣΩΣ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous14/7/18 01:10

    Τα παντα επιδρουν στην υλη, ακομη και η σκεψη, η οποια ειναι λεπτοφυης υλη.
    Για τον αιθερα εχουν βγαλει καμιά ανακοινωση; Δε παρακολουθω γι' αυτο ρωτω.
    Δυστηχως και η επιστημη ελεγχεται απο τους "πλανητο-εξουσιαστες".

    Μια πρακτικη ερωτηση προς ολους που αφορα ολους. Οποιος ξερει τροπους προστασιας (ή και αποφυγης) απο το κακο ματι που λενε, ας γραψει.

    Μενιος

    ΥΓ. Καποιος θα πει, ζησε υπογειος και μην εκτιθεσαι. Ενταξει, αυτος ειναι ενας τροπος, καποιος αλλος;

    ReplyDelete
  3. -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΠΑΓΟΣ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ. Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ/ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ "ΝΕΤΡΙΝΩΝ" ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΤΡΙΤΟΙ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ "ΠΑΠΑΡΙΕΣ". Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ. ΙΣΩΣ ΤΟ ..."ΣΕΤΑΡΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕ, ή Η ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΥΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ;;; Κ.Λ.Π. ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ "ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ" (ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΥΡΕΩΣ ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ) ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΩΡΙΑΣ.

    ΜΕΝΙΟ

    ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΤΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΟΡΓΗ, ΖΗΛΙΑ Κ.Λ.Π ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ "ΚΑΥΣΙΜΑ" ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΤΡΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΩΣ ΜΑΓΟΥΣ -ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ "ΣΧΟΛΗ" ΜΑΓΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΙΕΠΡΕΠΑΝ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ, ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ , ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ Κ.Λ.Π
    ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΔΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΔΛΔ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΕΠΙΔΟΞΟΥ "ΜΑΤΙΑΣΤΗ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ "ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΥ". ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ "ΜΑΤΙΑΣΤΕΣ" ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 85%.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  4. Anonymous14/7/18 12:42

    ΙΣΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η ΣΩΣΤΗ ΚΛΙΣΗ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete