06/07/2018

Επιτυχημένη δοκιμή του δεύτερου πυροβόλου Laser που αναπτύσσει η Τουρκία

Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα ανάπτυξης πυροβόλου Laser που αναπτύσσεται στην Τουρκία μετά το αντίστοιχο σύστημα που η επίσης κρατική εταιρεία Aselsan αναπτύσσει με το όνομα LAZER SAVUNMA SISTEMI (LSS). Το σύστημα που ανέπτυξε το Tübitak Bilgem κατάφερε να διατρήσει μια πλάκα χάλυβα 22 χλστ σε απόσταση 500 μέτρων. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε απόδοση 1.25 kW και 20 kW τοποθετημένο επί θωρακισμένου οχήματος 4×4 τύπου Cobra. Η διάτρηση της πλάκας πραγματοποιήθηκε με το πυροβόλο να αποδίδει 20 kW.Σύμφωνα με το SSM το συγκεκριμένο πυροβόλο μπορεί να εξουδετερώσει στόχους όπως drones, τηλεχειριζόμενα υποβρύχια σκάφη σε απόσταση 500 μέτρων ενώ μπορεί να εξουδετερώσει αυτοσχεδίους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε απόσταση 200 μέτρων.

Το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία YGLSS, ανακοινώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση τον Μάιο του 2013, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 με προυπολογισμό 43 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό θα φτάσει τα 396 εκατ. ευρώ στο μέλλον. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα του τουρκικού ερευνητικού ιδρύματος, το οποίο υλοποιείται μέσω της “Γραμματείας Χρηματοδότησης Προγραμμάτων Ακαδημαϊκής Έρευνας” (ARDEB ‐ Academic Research Funding Programs Directorate) τμήμα της οποίας είναι η “Ομάδα Υποστήριξης έρευνας για ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας” (SAVTAG – Defense and Security Technologies), σε συνεργασία με την κρατική εταιρεία Aselsan και το πανεπιστήμιο Bilkent στην Άγκυρα.

Περισσότερα εδώ: https://www.defence-point.gr/news/epitychimeni-dokimi-tou-defterou-pyrovolou-laser-pou-anaptyssi-i-tourkia

3 comments :

  1. Anonymous6/7/18 20:00

    Τελικά οι Τούρκοι τα πήραν (θα τα πάρουν ) τα F35, για είναι όλο αυτό μια φούσκα;;; Επίσης ακούγεται εντόνως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν Θα εξαντλήσει την τετραετία και θα γίνουν εκλογές πριν λήξει το 2018.

    ReplyDelete
  2. Anonymous6/7/18 20:10

    ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΛΕΙΖΕΡ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 500 ΜΕΤΡΩΝ...ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ,ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΟΛΩΝ/ΧΡΟΝΟ,ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  3. @ 6/7/18 20:00

    ΠΑΡΤΟ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ή/και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ F-35 ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ S-400 ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ/ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΡΩΣΣΟΥΣ ή/και ΚΙΝΕΖΟΥΣ;

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ F-35 ΤΕΛΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΠΩΣ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ "ΚΑΛΟΥΔΙΑ".

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ F-35 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΣΓΚΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΓΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΚΑΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΖΩΡΗΣΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΡΑΖ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΠΟΥ) ΜΙΑ ΒΟΛΗ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΟΠΛΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ defence-point ΟΙ ΤΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΛΕΙΖΕΡ ΤΟΜΗΣ-ΚΟΠΗΣ-ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΝΑ ...ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΟΓΚΟ. ΑΛΛΕΣ ΤΟΜΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΑ-ΛΕΙΖΕΡ, ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ (ΛΟΓΙΚΟ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ...ΛΙΩΣΙΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete