24/07/2018

H Τουρκία θέλει να αναβαθμίσει όλα τα άρματα μάχης «M60T»

Η τουρκική αμυντική εταιρεία εξειδικευμένων ηλεκτρονικών “Aselsan” ανακοίνωσε την 24η Ιουλίου ότι η εταιρία ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο για την αναβάθμιση της πρώτης παρτίδας κύριων αρμάτων μάχης “M60T” στο πλαίσιο του προγράμματος “FIRAT M60T”. Μέσα σε ένα έτος, η “Aselsan” ανέπτυξε μια βελτιωμένη έκδοση του κύριου άρματος μάχης “M60T” και παρέδωσε την πρώτη παρτίδα αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης του τουρκικού στρατού. Ο στρατός έμεινε ικανοποιημένος και αποφασίστηκε να αναβαθμιστούν όλα τα κύρια άρματα μάχης “M60T” που είναι στην υπηρεσία του τούρκικου στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “Aselsan”, αποφασίστηκε η αναβάθμιση όλων των αρμάτων “M60T” στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (“TSK”) υπό την ηγεσία του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικών προγραμμάτων (“SSM”).

Ο νέος τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού (“RWS”) αντικατέστησε στο πίσω αριστερό μέρος του πύργου το πολυβόλο “M85” και κάποιες πηγές μετέδωσαν ότι μπορεί να ‘ναι ο “RWS SARP” της εταιρείας “Aselsan”. Ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, ο “SARP” μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο των 12,7 χιλ., αυτόματο ταχυεκτοξευτή βομβίδων 40 χιλ ή πολυβόλο των 7,62 χιλ. Το “M60T FIRAT” είναι εξοπλισμένο με το εξελιγμένο σύστημα προειδοποίησης λέιζερ “TLUS” για τον εντοπισμό, κατηγοριοποίηση, ταυτοποίηση και προειδοποίηση των εχθρικών απειλών λέιζερ που στοχεύουν την πλατφόρμα, σε πολύ μικρό χρόνο και με υψηλή ευαισθησία. Το “TLUS” μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα αντιμέτρων που είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα είτε κατευθείαν μεσώ ενός κεντρικού υπολογιστή. Επίσης, πάνω στα άρματα είναι εγκατεστημένο ένα νέο σύστημα συνεχόμενης επιτήρησης “DAS 360⁰” με ενσωματωμένα μη ψυχωμένα θερμικά σκοπευτικά και κάμερες ημέρας. Το σύστημα εχει σχεδιαστεί ειδικά για την συνεχή στατική και εν κινήσει επιτήρηση. Σύμφωνα με τις επιχειρησιακές συνθήκες, ο χρήστης διαθέτει την επιλογή να συνδέσει όσα πλαίσια 3Χ αισθητήρων χρειάζεται για να καλύψει ολόκληρη την περίμετρο του οχήματος για επίγνωση κατάστασης.

Επιπλέον, τα άρματα του τουρκικού στρατού θα είναι εξοπλισμένα με ένα υψηλής τεχνολογίας σύστημα ενεργής προστασίας («APS»), με την ονομασία “Pulat”, σχεδιασμένο για να ανιχνεύει και καταστρέφει τα επερχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους σε απόσταση 8-10 μέτρων μακρυά. Το σύστημα ενεργής προστασίας “Pulat” λειτουργεί εντοπίζοντας αντιαρματικούς πυραύλους ή ρουκέτες που πλησιάζουν στην πλατφόρμα με το υψηλής τεχνολογίας ραντάρ του, και τότε τα εξουδετερώνει σε βέλτιστη απόσταση απο την πλατφόρμα με την χρήση της μεθόδου “Hard Kill”. Το νέο σύστημα ενεργής προστασίας αναπτύχθηκε από κοινού από την “Aselsan” και το ουκρανικό “Κέντρο Τεχνολογιών Καίριας Σημασίας Microtech” με την άμεση συμμετοχή της ΟυκρΟμπορονΣερβις.

Μια τροποποίηση της σύμβασης υπογράφηκε για €96.7 εκατομμύρια αύξηση ανάλογα με τις προσθήκες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου “FIRAT-M60T” που υπογράφηκε μεταξύ του “SSM” και της “Aselsan”. Ως αποτέλεσμα της τροποποίησης, η σύμβαση ανήλθε στα €206 εκατ.

http://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment