23/07/2018

Τουρκική εταιρεία κατασκευάζει φράγμα στη Γευγελή - "Η Τουρκία μπορεί να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ, δεν δέχεται το «Βόρεια Μακεδονία"

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ; ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ;

Στα νότια του κράτους των Σκοπίων, στη Γευγελή, τουρκική εταιρεία θα κατασκευάσει ένα φράγμα, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα. Η τουρκική εταιρεία ‘Adalı Holding’ άρχισε το Φράγμα Κόνσκο στην περιοχή της Γευγελής με ειδική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Γεωργίας, Δασών και Υδάτων Λιούπτσο Νικολόφσκι, ο συμπρόεδρος της Adalı Holding, Σεβκί Αντάλι, ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια και άλλοι αξιωματούχοι. Στην τελετή για την έναρξη των εργασιών στο Φράγμα Κόνσκο, δήλωσε ότι αυτό θα κοστίσει 39 εκατομμύρια ευρώ και είναι το μεγαλύτερο που γίνεται στη ‘Μακεδονία’ τα τελευταία 50 χρόνια. Το φράγμα θα παρέχει στους ανθρώπους της περιοχής, καθαρό πόσιμο νερό, νερό για άρδευση και θα παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση της παραγωγής στην περιοχή καθώς και ηλεκτρική ενέργεια, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. Η επιλογή της εταιρείας, σύμφωνα με τη σλαβική Βέτσερ, έγινε από τον δήμαρχο της Γευγελής Ιβάν Φράνγκοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι η τουρκική εταιρεία επιλέχθηκε με διαγωνισμό.

«Μπορεί να υπάρξει μια υποθετική κατάσταση κατά την οποία ένα άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, όπως πριν η Ελλάδα, θα εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία, λόγω ενός ζητήματος σχετικά με το όνομα της χώρας μας. Με άλλα λόγια, παρά τη Συμφωνία στη Μάλα Πρέσπα για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας μας, υπάρχει ένα νέο εμπόδιο για την τελική αποδοχή από το ΝΑΤΟ, ακριβώς, λόγω της αλλαγής του συνταγματικού ονόματός μας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει: Το νέο βέτο θα εκδηλωθεί, πιθανόν, από την Τουρκία που θα προσπαθήσει να αποτρέψει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», λόγω του γεγονότος ότι είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του συνταγματικού ονόματός μας, 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Η Τουρκία είναι μια χώρα με χρόνια αντίθεση στις ελληνικές πολιτικές και τους εκβιασμούς σχετικά με τη διαφωνία του ονόματος. Επιπλέον, οι αρχές της Άγκυρα έχουν μεγαλύτερο πολιτικό και στρατιωτικό βάρος από εκείνο της Αθήνας, επειδή διαχειρίζεται τον πολυπληθέστερο στρατό του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα κατάφερε να θέσει υποσημείωση στην πρόσκληση του ΝΑΤΟ προς τη χώρα μας ότι την αναγνωρίζει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Σημειώνεται ότι μια μεγάλη ομάδα διανοουμένων, διπλωματών, πρεσβευτών, συγγραφέων, δικηγόρων και δημοσίων προσώπων από την ένωση «Μακεδονικό Μανιφέστο» υπέγραψε επιστολή προς τον πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την κίνηση του τουρκικού κράτους να υπογράψει την πρόσκληση προς τα Σκόπια μόνο εάν αυτά φέρουν το συνταγματικό τους όνομα ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. «Αξιότιμε πρόεδρε της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμείς από το «Μακεδονικό Μανιφέστο» είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρότασή σας να υπογράψετε αυτήν την επαίσχυντη πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μόνο με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως υποσημειώσατε στη συμφωνία! Για αυτό θα είναι πάντοτε για εσάς ευγνώμων ο ‘μακεδονικός’ λαός που σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση για την απειλή της ταυτότητάς του, διαπιστώνει ότι η Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι ο μόνος φίλος της ‘Μακεδονίας’», γράφει μεταξύ των άλλων η επιστολή του ‘Μανιφέστου’.

Ο στρατιωτικός-πολιτικός αναλυτής, Μίλαν Στεφανόφσκι συμφωνεί με αυτήν την υπόθεση και πιστεύει ότι θα ήταν πολύ λογικό να συμβεί αυτό.

Απεναντίας, ο πρώην διπλωμάτης και πρέσβης Ρίστο Νικολόφσκι λέει ότι όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ακολουθούν αναμφίβολα τις ΗΠΑ που έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στη Συμμαχία, ως εκ τούτου είναι πιθανόν η Τουρκία παρά τις προβληματικές σχέσεις με την Αμερική, δεν θα μπορούσε από μόνη της να κάνει κάτι τέτοιο. «Οι προσδοκίες ότι μπορεί να μας βοηθήσει η Τουρκία, λαμβάνοντας μια θέση ότι η ένταξη της ‘Μακεδονίας’ είναι βίαιη και να μην δεχθεί το νέο όνομα είναι μάταιες και αφελείς. Αφού η κυβέρνησή μας αποδέχθηκε τη συνθηκολόγηση και πούλησε βασικά στρατηγικά και ιστορικά συμφέροντα του ‘μακεδονικού’ λαού θα πρέπει να περιμένει την Τουρκία να μας υπερασπισθεί; Αυτά είναι όλα αβάσιμα. Στο λαό μας παραμένει η πρόσκληση να κερδίσει μόνος του την επιβίωσή του και να ανατρέψει την απαράδεκτη συμφωνία με την Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη προϋποθέσεις να γίνει κάτι τέτοιο. Γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, ο ‘μακεδονικός’ λαός θα πάψει να υπάρχει», κατέληξε ο Νικολόφσκι, (ο οποίος είναι υποστηρικτής της συνέχειας της σκοπιανής ιστορίας από τα χρόνια του αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου).

The Hellenic Information Team

1 comment :

  1. Anonymous23/7/18 16:53

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΟ”ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΒΑΠΤΙΣΘΕΝΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:
    «....στη Μακεδονία αναπτύχθηκε ήδη από τον 5ο αιώνα ένα νέο έθνος, που εκσλαβίστηκε σταδιακά και επειδή αποτελούνταν από τοπικούς πληθυσμούς ονομάστηκε μακεδονικό....»
    (http://www.thessnews.gr/article/69609/apostoli-skopia-ta-scholika-biblia-tou-misous-kai-tis-diastreblosis)
    ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ” ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΟΤΑΞΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ “ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”(ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΑ ΤO ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ), ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ/ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ.

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΡΑΝ):
    «...Η αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών καταλύθηκε από τον Μακεδόνα βασιλιά, Αλέξανδρο, ο οποίος σάρωσε κυριολεκτικά την Περσική αυτοκρατορία. Το ελληνικό στοιχείο που έφερε μαζί του ο νέος αυτοκράτορας και οι διάδοχοί του, ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, δημιουργώντας τον Ελληνιστικό πολιτισμό. Ο πυρήνας της παλαιάς περσικής αυτοκρατορίας ανήκε στην αυτοκρατορία των Σελευκιδών...»
    (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%AF%CE%B1)
    «...χώρα (ΙΡΑΝ) με πολλές εθνοτικές και γλωσσικές ομάδες. Οι μεγαλύτεροι είναι ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ (61%),....» (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%81%CE%AC%CE%BD)

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    - ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ;
    - ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΕΡΣΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50.000.000 ΟΙ ΕΛΛΗΝΟ/ΜΑΚΕΔΟΝΟΓΕΝΕΙΣ) ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΕΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΝ Ν.ΕΥΡΩΠΗΣ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΩΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ (πχ ΑΛΒΑΝΙΚΗ, κοκ), Η ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΣΛΑΒΙΣΜΕΝΟΙ {ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ);

    Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΗ (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Diadoch.png/1280px-Diadoch.png)
    ΕΞΕΤΑΖΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΡΑΤΗ - ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΑΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ «υπόψιν τη δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα των τοπικών ελίτ και μεσαίας τάξης καθώς και των φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικιστικών ιδιατεροτήτων και διαφορών που τις χαρακτηρίζουν»! (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ)

    ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ...

    INFOteller

    ReplyDelete