25/07/2018

ΔΝΤ καλύπτει Κίνα στα περί χειραγώγησης του γουάν

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της, εκτίμησε σήμερα ο Μορίς Όμπστφελντ επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Tαμείου (ΔΝΤ) απαντώντας στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Παρά τις κινήσεις νομισμάτων που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό, «δεν υπάρχουν αποδείξεις για χειραγώγηση», τόνισε ο Όμπστφελντ στη διάρκεια συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Μάλιστα αποκάλυψε ότι έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών είχε καταλήξει «στο ίδιο συμπέρασμα». Στα μέσα Απριλίου το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε εκτιμήσει ότι η Κίνα δεν χειραγωγεί το νόμισμά της, όμως είχε θέσει υπό παρακολούθηση τη χώρα, όπως και τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Ινδία. «Η Κίνα, η ΕΕ και άλλες χειραγωγούν τα νομίσματά τους χαμηλώνοντας τα επιτόκιά τους», κατήγγειλε την Παρασκευή ο Τραμπ. Σήμερα το κινεζικό νόμισμα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2017 σε σχέση με το δολάριο.

https://www.defence-point.gr/news/to-dnt-kalypti-tin-kina-sta-peri-chiragogisis-tou-nomismatos-gouan

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο ΜΟΡΙΣ; ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ; ΕΠΑΨΕ Η ΚΙΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΚΜΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ; ΟΧΙ. ΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΜΟΡΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ;
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ... ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΚΟ" ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ; ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ, ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ (ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ) ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΡΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ.
ΟΜΟΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ bitcoin. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html

No comments :

Post a Comment