09/07/2018

Η συριακή κυβέρνηση καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν πίσω

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΡΟΙ (ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ, (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΠΩ-ΠΩ ΖΗΜΙΑ...

Την Τρίτη η συριακή κυβέρνηση κάλεσε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν πίσω, ανακοινώνοντας ότι εκκαθάρισε με επιτυχία μεγάλες περιοχές των τρομοκρατών. Η σπάνια έκκληση της κυβέρνησης αντανακλά την αυξημένη αυτοπεποίθηση της μετά από περισσότερα από εφτά χρόνια πολέμου. Ενώ οι αξιωματούχοι συνήθως εμφανίζονταν να καλούν τους σύρους στο εξωτερικό να επιστρέψουν μέσα απο τηλεοπτικές εμφανίσεων και συνεντεύξεις, αυτή ειναι η πρώτη επίσημη έκκληση που μεταδόθηκε επισήμως από τα μέσα ενημέρωσης. Περισσότεροι από 5,6 εκατομμύρια σύριοι έχουν φύγει από την χώρα. Το υπουργείο εξωτερικών δήλωσε ότι πολλοί που είχαν εκτοπιστεί στο εσωτερικό επέστρεψαν στις έδρες τους, ενθαρρύνοντας τους πρόσφυγες να πράξουν το ίδιο.

Επικαλούμενο δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου εξωτερικών το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο “SANA” μετέδωσε ότι “η συριακή κυβέρνηση καλεί όλους του σύρους πολίτες, που εξαναγκάστηκαν από τον πόλεμο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις να εγκαταλείψουν την χώρα, να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενόψει των διαδοχικών επιτυχιών του συριακού αραβικού στρατού και την απελευθέρωση πολλών περιοχών από τους τρομοκράτες”. Η αναφορά του “SANA” συνεχίζει ότι «η συριακή κυβέρνηση δηλώνει ότι ειναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών της και παρέχει όλες τις αναγκαίες πρώτες ανάγκες για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Η συριακή κυβέρνηση τόνισε την ανάγκη οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί και η διεθνής κοινότητα να αναλάβουν εν προκειμένω τις ευθύνες τους και να συνεισφέρουν παρέχοντας τα απαιτούμενα για την εθελοντική επιστροφή των σύρων πολιτών στην χώρα τους”.

“Η Συρία τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί που προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για το συμφέρον του συριακού λαού καλούνται να άρουν τα μονομερή μέτρα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον συριακό λαό, δήλωσε η πηγή, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα μέτρα ήταν ένας επιπλέον λόγος για τους σύρους ώστε να εγκαταλείψουν την χώρα τους προς αναζήτηση μιας αξιοπρεπούς ζωής”, συνέχισε το “SANA”. “Η πηγή κατέληξε λέγοντας οτι "η συριακή κυβέρνηση και ο λαός ενώνουν τις προσπάθειες τους για να απομακρύνουν τα αποτελέσματα του τρομοκρατικού πολέμου που είχε στόχο την Συρία, τονίζοντας ότι η ανοικοδόμηση της Συρίας θα ειναι στα χέρια των ίδιων των σύρων”, πρόσθεσε.

http://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment