21/07/2018

Κινεζική άσκηση διείσδυσης με ελικόπτερα στο Θιβέτ

Κοινό μυστικό της άσκησης είναι ότι ο υποτιθέμενος εχθρός ήταν η Ινδία η οποία διατηρεί σύνορα με την Κίνα στην περιοχή.

Άσκηση ειδικών δυνάμεων με σενάριο που περιελάμβανε δράση τους πίσω από τις γραμμές του εχθρού πραγματοποίησε ο Κινεζικός Στρατός στην αυτόνομη επαρχεία του Θιβέτ. Πιο συγκεκριμένα η άσκηση περιελάμβανε την ρίψη μονάδας ειδικών δυνάμεων πίσω από τις γραμμές άμυνας του εχθρού στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ σε πραγματικά μεγάλο υψόμετρο. Σύμφωνα με τον Κινέζο στρατιωτικό αναλυτή Song Zhongping η πραγματοποίηση ασκήσεων σαν και αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αφού σε ένα πόλεμο κάθε στρατιωτική δύναμη θα πρέπει να μπορεί να επιχειρεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η άσκηση περιελάμβανε την δοκιμή των δυνατοτήτων όχι μόνο των ειδικών δυνάμεων αλλά και των πιλότων των μεταγωγικών ελικοπτέρων που μετέφεραν αυτές τις δυνάμεις.

Η χρήση ελικοπτέρων για την μεταφορά ειδικών δυνάμεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού στο υψόμετρο του Θιβέτ το οποίο κατά μέσο όρο είναι 4.900 μέτρα αποτελεί μια δύσκολη αποστολή που απαιτεί εκτεταμένη εκπαίδευση λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, τις χαμηλές θερμοκρασίες, και το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου. Πριν από την άσκηση οι Κινέζοι πιλότοι των ελικοπτέρων είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές στην περιοχή για να ελέγξουν την απόδοση τόσο των ελικοπτέρων όσο και την δική τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι έχουν εγκαταστήσει στην περιοχή πλησίον των συνόρων με την Ινδία ένα τηλεχειριζόμενο μετεωρολογικό σταθμό για την καθημερινή σε αληθινό χρόνο συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

https://www.defence-point.gr/news/kineziki-askisi-diisdysis-komanto-me-elikoptera-sto-thivet

No comments :

Post a Comment