21/07/2018

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παροχή επιπρόσθετης βοήθειας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας - Τουρκία και Ουκρανία θα παράγουν από κοινού ‘An-188’

Τα νέα αυτά κονδύλια, ανεβάζουν “την αμερικανική βοήθεια στον τομέα της ουκρανικής ασφάλειας σε συνολικά άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από το 2014”, την χρονιά που ξεκίνησε ο πόλεμος. Θα επιτρέψουν κυρίως να αποκτηθούν “εξοπλισμοί για να υποστηριχθούν τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι επιχειρησιακές ανάγκες”, αναφέρει το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του. Τα μέσα αυτά θα ενισχύσουν τις διοικητικές ικανότητες του ουκρανικού στρατού, τις ασφαλείς επικοινωνίας του ή ακόμη τα μέσα νυχτερινής όρασης που διαθέτει. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, αυτή η συνεργασία στο θέμα της ασφάλειας στηρίζεται στην πρόσφατη υιοθέτηση από το Κίεβο ενός νόμου για την εθνική ασφάλεια. Το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των νέων αμερικανικών εξοπλισμών “θα οριστεί μεταγενέστερα”. Η Ουάσινγκτον μεταξύ άλλων, πούλησε φέτος αντιαρματικούς πυραύλους Javelin για να “προστατευτεί η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα” της Ουκρανίας, παρά τις διαμαρτυρίες της Ρωσίας.

ΑΜΠΕ

Η ουκρανική κρατική επιχείρηση ‘Αντόνοφ’ και η ‘Turkish Aerospace Industry’ σκοπεύουν να ιδρύσουν μια κοινή επιχείρηση για την παραγωγή του μεταγωγικού αεροσκάφους ‘An-188’. Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του ‘Ukroboronprom’: «Στο Φαρνμποροου τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, έγιναν συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ‘Turkish Aerospace Industry’, ως αποτέλεσμα των οποίων τα μέρη επιβεβαίωσαν το θεμελιώδες ενδιαφέρον για τη συνέχιση της συνεργασίας σε αυτό το έργο». Όπως διευκρινίσθηκε, η τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την εταιρεία «Αντόνοφ» για να «οριστικοποιήσει τη δημιουργία νομικών εγγράφων για τη δημιουργία μια κοινής επιχείρησης για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τον έλεγχο του αεροσκάφους An-188». Η υπηρεσία Τύπου πρόσθεσε ότι τα σχετικά έγγραφα θα υποβληθούν προς εξέταση στο υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Ουκρανία έχει επιδείξει στη Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση «Farnborough Airshow 2018» στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα νέο μεταφορικό αεροσκάφος An-178.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment