1.7.18

Αλβανία: Ο αλβανικός στρατός άρχισε άσκηση με τα αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα - Αμερικανική εταιρεία ανακάλυψε τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αμερικανικό θωρακισμένα οχήματα καθώς και νέοι όλμοι θα δοκιμασθούν σε άσκηση που άρχισε χθες ο αλβανικός στρατός. Στην άσκηση συμμετέχει ένας σημαντικός αριθμός στρατιωτών- γυναικών και ανδρών- που θα προσπαθήσουν να εξοικειωθούν με το νέο υλικό. Στην ομιλία του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ταξίαρχος Μπαρδύλ Κολτσάκου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσπάθεια και η απόδοση των γυναικών και των ανδρών του τάγματος θα ανταμειφθεί με την επίτευξη των καθορισμένων στόχων. Όπως είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα, ο αλβανικός στρατός παρέλαβε ικανό αριθμό θωρακισμένων οχημάτων και στρατιωτικό εξοπλισμό, δωρεά, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική εταιρεία Shell κατάφερε να ανακαλύψει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλβανία. Την είδηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς τα ΜΜΕ. Μάλιστα, σήμερα μετά τη συνάντηση της κυβέρνησης στο Δυρράχιο, ο επικεφαλής της, Ράμα, δήλωσε ότι απομένει η επιβεβαίωση για αυτήν την ανακάλυψη που θα αποτελούσε μια «έκτακτη προοπτική για την αλβανική οικονομία». «Μια άλλη σημαντική απόφαση είναι η έγκριση για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στο «Block 4» από τη μεγάλη εταιρεία Shell, δεδομένου ότι περιμένουμε το φθινόπωρο την επιβεβαίωση μεγάλης ποσότητας αερίου και λιγότερου πετρελαίου, που θα ήταν μια εξαιρετική προοπτική για την οικονομία της χώρας για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αλλά, ποιοι είναι οι τυχεροί που θα μετατραπούν σε εκατομμυριούχους μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων υψηλής ποιότητας στη χώρα; Πρόκειται για την περιοχή του Σπίραγκ (Shpirag) στο Μπεράτ (Berat). Συγκεκριμένα τα φρεάτια Shpirag-1 και Shpirag-2 βρίσκονται κοντά στα χωριά Μόλιστ και Μπρεστάν του Μπεράτ. Η Shell ανακοίνωσε ότι στο Shipragu-2 έγιναν νέες ανακαλύψεις πριν από περίπου 4 μήνες όπου προβλέπεται να επενδυθούν 72 εκατομμύρια δολάρια για τη γεώτρηση του νέου φρεατίου Shpirag-4, το οποίο θα είναι βαθύτερο στο έδαφος. Εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν σε αυτόν τον τομέα για την κατασκευή υποδομών, ενώ οι κάτοικοι φαίνεται ότι έχουν πιάσει ‘μπίνγκο’ με αυτήν την μεγάλη ανακάλυψη καθώς θα επωφεληθούν από τη μίσθωση της γης, αλλά και από τις επενδύσεις και την απασχόληση που θα πραγματοποιηθεί εκεί. Επίσης, ο αμερικανικός γίγαντας Shell έχει υπογράψει συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για έρευνα στο Block 4 που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Ελλάδα.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΕΤΣΙ... ΕΤΣΙ... ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΑΥΤΟ: https://energypress.gr/news/hr-kolonas-vandalismoi-kai-apeiles-stis-ereynes-ydrogonanthrakon-stin-ipeiro

No comments :