15/06/2018

Με την συμφωνία-όνειδος αποκτούν δικαιώματα και στην ΑΟΖ του Αιγαίου

ΑΡΘΡΟ 13: Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνία

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

Άρθρο 69 Δικαίωμα κρατών άνευ ακτών
1. Τα κράτη άνευ ακτών έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν, σε ισότιμη βάση, στην εκμετάλλευση προσήκοντος μέρους του πλεονάσματος των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των παράκτιων κρατών της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οικονομικές και γεωγραφικές συνθήκες όλων των ενδιαφερομένων κρατών και σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου και των άρθρων 61 και 62. 
2. Οι όροι και οι τρόποι της συμμετοχής αυτής καθορίζονται από τα ενδιαφερόμενα κράτη μέσω διμερών, υποπεριφερειακών ή περιφερειακών συμφωνιών λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων: 
 α) την ανάγκη αποφυγής συνεπειών επιβλαβών για τις αλιευτικές κοινότητες ή τις ιχθυοβιομηχανίες του παράκτιου κράτους 7 
β) την έκταση κατά την οποία το άνευ ακτών κράτος, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου συμμετέχει ή έχει το δικαίωμα να συμμετέχει, σύμφωνα με υφιστάμενες διμερείς υποπεριφερειακές ή περιφερειακές συμφωνίες, στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών άλλων παράκτιων κρατών 7 
γ) την έκταση κατά την οποία άλλα κράτη άνευ ακτών και γεωγραφικά μειονεκτούντα κράτη συμμετέχουν ήδη στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του παράκτιου κράτους και την συνακόλουθη ανάγκη αποφυγής συγκεκριμένης επιβάρυνσης ενός οποιουδήποτε παράκτιου κράτους ή μέρους αυτού 7 
δ) τις ανάγκες διατροφής των πληθυσμών των αντίστοιχων κρατών.

Νόμος 2321-1995 «Κύρωση της σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας»

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 16/6/2108: ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ  http://ellinikahoaxes.gr/2018/06/15/ta-skopia-apoktoyn-prosvasi-stin-elliniki-aoz/
- ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΩ. ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ; ΑΠΟΚΤΟΥΝ ή ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΟΙ; ΑΠΟΚΤΟΥΝ.
- ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕΒΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΞΕΙ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ. Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ "ΒΟΡΕΙΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΑΣ. Η ΤΩΡΙΝΗ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΟΙ "ΒΟΡΕΙΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.
- ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΕΙ-ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ-ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ "ΒΟΡΕΙΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΑΦΟΥ ΟΝΤΩΣ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ. Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ή ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ellinikahoaxes.

Σχετικό: Απάντηση Μανιάτη σε Κοτζιά για την εκχώρηση δικαιωμάτων ΑΟΖ στα Σκόπια

3 comments :

  1. ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous15/6/18 19:04

    Τί ακριβώς έχει συμβεί με τον Μπαρμπαρούση της Χ.Α. ; Εμένα πάντως μου φαίνεται στημένο.

    ReplyDelete
  3. Anonymous16/6/18 12:52

    ΕΙΤΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΤΕ ΜΗ.. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..
    ΘΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΛΑΡΑ.
    ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ.

    ΖΖ

    ReplyDelete