09/11/2017

Αντιγήρανση: Οι τρεις κύριες ερευνητικές τάσεις

Η πρώτη μέθοδος, αναζητά τρόπους να εξουδετερώσει τα γηρασμένα κύτταρα που όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνονται διακόπτουν την κανονική λειτουργία του σώματος. Τα κύτταρα αυτά, που συσσωρεύονται όσο περνούν τα χρόνια, εκκρίνουν χημικές ουσίες, που προκαλούν φλεγμονή και εμπλέκονται σε ασθένειες της γήρανσης, όπως τα αρθριτικά, ο καταρράκτης των ματιών, ο διαβήτης και η αρτηριοσκλήρυνση. Αυτά τα κύτταρα «αρνούνται» να πεθάνουν και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει τρόπος να τα ξεφορτωθούμε. Μια νέα έρευνα σε ποντίκια χρησιμοποίησε φάρμακα που ήταν ικανά να σκοτώσουν έως και 80% των γηρασμένων κυττάρων χωρίς να βλάψουν τα υγιή κύτταρα. Οι ποντικοί που υποβλήθηκαν σε θεραπεία ήταν πιο υγιείς και απέκτησαν εκ νέου το χαμένο τρίχωμά τους. Μια άλλη μελέτη, η οποία χρησιμοποίησε ποντίκια γενετικά τροποποιημένα για να είναι απαλλαγμένα από γηρασμένα κύτταρα, είδε μια απίστευτη αύξηση κατά 30% στη διάρκεια ζωής, μαζί με βελτιωμένη υγεία και λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο.

Ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμηθεί η γήρανση είναι η χορήγηση συνενζύμου NAD+, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των κυττάρων. Ο άνθρωπος έχει πενήντα τοις εκατό λιγότερο NAD+ στην ηλικία των 50 ετών από ό, τι στην ηλικία των 20 ετών. Η ανεπάρκεια σε NAD+ συνδέεται με τον καρκίνο του δέρματος, Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες. Όταν οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να χορηγήσουν NAD+ μέσα από τα κυτταρικά τοιχώματα των ποντικών (μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε τρόπος να διαπεραστεί η κυτταρική μεμβράνη και να χορηγηθεί το NAD+), το αποτέλεσμα ήταν υγιέστερα ποντίκια με περισσότερο εγκεφαλικά, δερματικά και άλλα βλαστοκύτταρα, καθώς και μια ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο τρίτος τρόπος είναι τα βλαστοκύτταρα, που είναι η άλλη πολλά υποσχόμενη τεχνολογία κατά της γήρανσης. Τα ποντίκια που δέχτηκαν ενέσεις με βλαστοκύτταρα στον θάλαμο του εγκεφάλου, ήταν υγιέστερα από τα υπόλοιπα ποντίκια και έζησαν 10% περισσότερο.

Καμία από αυτές τις τεχνολογίες δεν πρόκειται να θεραπεύσει τη γήρανση ως δια μαγείας, αλλά είναι πολύ πιθανό στο προσεχές μέλλον, ένας συνδυασμός αυτών των τεχνικών να έχει σοβαρό αντίκτυπο στο πως γερνάμε και ίσως δώσουν μια μικρή ώθηση στο προσδόκιμο ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

12 comments :

  1. Anonymous9/11/17 12:30

    Ωραιες οι πληροφοριες του αρθρου, καλο θα ηταν στο τελος να αναφερει οτι ενας αλλος τροπος να καθυστερησει κανεις την γυρανση του σωματος ειναι η αλκαλικη διατροφη με φρουτα και λαχανικα και η ασκηση-γυμναστικη τουλαχιστον 40 λεπτα καθημερινως.
    Ωρες ωρες απορω με το κοσμο γυρω μου βλεπωντας τον να τρωει σκουπιδοτροφες, με τοση πληροφορια στο διαδικτυο.. Αλλα ο πολυς κοσμος βαριεται να παιδευτει.
    Και επειδη δεν ειμαστε ρομποτ θα κανουμε και τις ατασθαλιες μας, θα πιουμε και καμια ρακι. Στο κατω κατω στην εποχη που ζουμε κανεις δεν ειναι σιγουρος αν θα φτασει μεχρι βαθια γεραματα. Και επισης, που ειν' το κακο να πεθανεις; Ισα ισα που πας καπου προς αποκτηση σοφιας. Πλουτωνας - Πλουσιος Νους
    Μενιος

    ReplyDelete
  2. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΤΗΤΑ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.

    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΟ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ 100+ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΟΛΩΝ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ 145+ ΩΣ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΝΙΑ (ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 70+), ΚΑΙ ΓΙΑ 450+ ΣΕ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΒΙΟΥ (450+) Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2016/12/blog-post_147.html

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/11/17 18:33

    Μαλλον η χριστιανικη θρησκεια και ο εγωκεντρισμος εχει κανει τους ανθρωπους να φοβουνται τον θανατο. Και βλεπεις ασθενεις να ταλαιπωρουνται στα νοσοκομεια και να δινουν ενα σκασμο λεφτα για να κρατηθουν στη ζωη εστω και για λιγο παραπανω.
    Συμφωνω με το παλιοτερο σου σχολιο, η ποιοτητα του βιου ειναι πολυ σημαντικη. Επισης θα προσθετα, καλο ειναι κανεις οσο μπορει να μην δενεται πολυ με τη ζωη ετσι ωστε να ειναι ετοιμος να φυγει ανα πασα στιγμη. Να την ευχαριστιομαστε τη ζωη οσο ειναι δυνατον αλλα να μην προσκολλουμαστε κυριως με υλικα.
    Ισχυει οτι ο Πυθαγωρας ειχε πει οτι ο ιδανικη διαρκεια βιου ειναι 84 ετη; (12 χ 7)
    Καλα το αλλο φανταζομαι θα το εχετε προσεξει και σεις, οτι καθε 7 χρονια κατι αλλαζει στο νου.. (Πιθανον οχι σε ολους)
    Μενιος

    ReplyDelete
  4. ΜΕΝΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ Ph ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ/ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ. ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΛΚΑΛΙΚΟ Ph ΠΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΞΙΝΑ.

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Η ΚΕΤΟΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΙΠΩΝ-ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (20 ΜΕ 50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥ).
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.

    ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΡΜΟΝΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ.
    Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΔΙΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (ΓΛΥΚΑ,ΦΡΟΥΤΑ, ΣΙΤΗΡΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΡΥΖΙ, ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ).
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΠΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ"
    Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ. ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΤΡΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΣΤΡΕΣΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ.
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΙΑ ΚΕΤΟΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ 2-3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΝΗΣΤΕΙΑ.
    Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΨΗ ΚΛΠ.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΓΗΡΑΣΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. Η ΚΕΤΟΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΦΑΓΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ, ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΑ ΓΗΡΑΣΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

    Η ΚΕΤΟΓΕΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΟΞΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΚΑΛΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

    ReplyDelete
  5. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΑΓΙΑ ΟΧΙ ΦΑΓΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ.

    Τι είναι η αυτοφαγία;
    Όπως φανερώνει και η λέξη, πρόκειται για την ιδιότητα των κυττάρων του οργανισμού να ανακυκλώνουν τα συστατικά τους, «τρώγοντας» ένα κομμάτι του εαυτού τους. Με αυτό τον τρόπο, τα κύτταρα ανακυκλώνουν κατεστραμμένα μόρια, ανανεώνονται και διατηρούνται λειτουργικά. Σε περίπτωση που η αυτοφαγία δεν πραγματοποιείται όπως θα έπρεπε, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών όπως διαβήτη, καρκίνου κ.ο.κ., ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες, μας επιτρέπει να «ξεφορτωνόμαστε» άχρηστα στοιχεία, να σταματάμε την καρκινική ανάπτυξη και να εμποδίζουμε μεταβολικές δυσλειτουργίες, όπως την παχυσαρκία και τον διαβήτη, αλλά και φλεγμονές. Με λίγα λόγια, η αυτοφαγία παρουσιάζεται ως το κλειδί για την επιβράδυνση της γήρανσης, για μια καλύτερη υγεία και μια αντίστοιχη σιλουέτα.

    ReplyDelete
  6. 5-9-13-16-23-34,36 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 7. ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΥΧΗ

    ReplyDelete
  7. ΤΗΛΕΜΑΧΕ

    1) ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΕΑΝ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ) ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΑΡΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΦΑΓΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ.
    2) ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΕΣ ΩΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΙΤΑΣ. ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΑΜΗΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΤΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 5-6 ΜΙΚΡΑ (ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ) ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

    ReplyDelete
  8. 1.ΑΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ). ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΖΗ (ΖΑΧΑΡΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ. ΑΝ ΕΣΥ ΚΟΨΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΚΕΤΟΝΕΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΠΗ. ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΕΤΟΝΕΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΕΤΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    2.ΜΑ Η ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΚΡΙΣΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΧΟΛΗΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΠΑΡ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΚΡΙΣΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΓΕΡΕΙΣ; ΜΕ ΤΑ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ. ΑΡΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ (2-3) ΑΛΛΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΘΕΡΜΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΔΕΝ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΓΕΡΟΥΝ ΙΔΙΩΣ Η ΖΑΧΑΡΗ (ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ),ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΛΙΠΗ. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΩΣ ΜΙΔΑΜΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ "ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ". ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΠΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ "BUFFER" KAI ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΑ).

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΑ ΓΕΥΜΑΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ "ΚΑΛΑ" ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ-ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΥΠΟΥΣ ΣΟΣ ΚΛΠ, ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ!

    ReplyDelete
  9. Anonymous9/11/17 20:06

    Τηλεμαχε, υπαρχουν πολλες θεωριες (η αλλη με τις ομαδες αιματος, η αλλη 80-10-10 κτλ..) Επισης και καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.
    Επισης παιζει ρολο και σε τι κλιμα ζεις και πως εχεις ρυθμισει τον οργανισμο σου,τα γευματα σου, τις δραστηριοτητες σου.
    Και γω πειραματα και παρατηρησεις πανω στον ευατο μου κανω δεν ειμαι ειδικος.
    Τα φρουτα μου ταιριαζουν ως παροχη ενεργειας και ως γευση. Και νομιζω ωφελιμα συστατικα και βιταμινες μπορουν να σου δωσουν μονο τα ωμα φρουτα, λαχανικα και καρποι.
    Και το ελαιολαδο ειναι καλο για λιπος.
    Επισης παρατηρω οτι τα φρουτα δεν μου δινουν ενεργεια για πολλες ωρες, οποτε για ενεργεια πολλων ωρων, χρειαζεται μεγαλο συμπυκνωμενο γευμα και με λιπη.
    Αρκετη πρωτεϊνη υπαρχει στα πρασινα φυλλωγη λαχανικα.
    Και εγω ειμαι εναντιον ζυμαρικων, ρυζι, λευκο αλευρι κ ζαχαρης. Αλλα και κρεατων-γαλακτομικων. Σε δυσκολες καταστασεις εννοειται οτι θα φας οτιδηποτε χρειαστει.
    Νομιζω ενμερη συμφωνουμε.
    Μενιος

    ReplyDelete
  10. Anonymous9/11/17 20:30

    Ισχυς, ποιους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους εκτιμας και θα προτεινες;
    Μενιος

    ReplyDelete
  11. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ) ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΣ. ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ, ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ, ΑΛΛΟΙ , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.

    ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9_%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B9

    http://www.philosophicalbibliography.com/index.php/2013-12-10-19-35-12/2013-12-08-06-15-41

    https://aienaristeyein.com/2013/02/09/%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84/

    http://www.mousa.gr/html/initial.html

    ΧΡΗΣΙΜΟ "ΕΡΓΑΛΕΙΟ" ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ: http://stephanus.tlg.uci.edu/lsj/#eid=1&context=lsj

    ReplyDelete
  12. OΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
    Η ΚΕΤΟΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.
    ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΥΡΤΙΛΑ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ.
    ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ , ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΕΣ (ΓΙ'ΑΥΤΟ Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΙΠΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ), ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΖΥΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ.
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΩΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΝΟ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΛΕΥΡΙ ΚΛΠ, ΝΑΙ ΣΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ (ΜΟΝΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ).

    ΚΑΛΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ...

    ReplyDelete