18.11.17

Αναστασία Τσουκαλά: Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας, αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α

Η κυρία που σφάδαζε από τον πόνο ονομάζεται Αναστασία Τσουκαλά και σε συνεντευξη της στο real (Νοέμβρη του ‘14) έχει αποκαλέσει φασίστες τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Τι ειρωνεία θεέ μου, οι σύντροφοι να την τραυματίζουν και οι φασίστες να την σώζουν!

«Ο εκφασισμός προέρχεται από τους εκπαιδευτές της αστυνομίας, είναι η ίδια η αστυνομία που εκφασίζει συνειδητά τους μελλοντικούς αξιωματικούς της. Αυτό πιθανότατα επιτάθηκε μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, οπότε μπορούμε να το αποδώσουμε στην πρόσφατη πολιτική συγκυρία. Ο άλλος λόγος είναι ιστορικός, η αστυνομία, όπως την έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν αυταρχική. Υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση».

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μέρος συνέντευξης που είχε δώσει το 2014 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI, κ. Αναστασία Τσουκαλά, η οποία από τις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Από τις 10 Μαΐου, η κ. Αναστασία Τσουκαλά συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη…

https://www.youtube.com/watch?v=zAIxRXHHYzc

Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ το 2013, κατά τη διάρκεια διαλέξεων για το ρατσισμό και την ξενοφοβία στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, είχε καταγγείλει στην ηγεσία της αστυνομίας τις φασιστικές θέσεις δοκίμων αξιωματικών, που είχαν βρει ανταπόκριση στο 80% των συμμετεχόντων σε αυτές.
Ενα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2014, κατέθεσε στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης, που είχε διαταχθεί με αφορμή τις καταγγελίες της. Στις 2 Ιουλίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση τότε, διά τριών βουλευτών (Δημήτρη Β. Τσουκαλά, Χαράς Καφαντάρη, Μαρίας Διακάκη), προέβη σε ερώτηση σχετικά με το θέμα προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.
Ενα μήνα αργότερα, στις 2 Αυγούστου 2014, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με την υπ’ αριθ. 7017/4/17712/02-08-2014 απάντηση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, υποστήριξε ότι η διενεργηθείσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) έχει περαιωθεί, ότι βρισκόταν στο στάδιο της αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, μετά το πέρας της οποίας επρόκειτο να ληφθεί η σχετική απόφαση.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 η ΠΔΕ ολοκληρώθηκε, με το διοικητή της Σχολής Αξιωματικών να θέτει την υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, καθόσον δεν διαπιστώθηκε ευθύνη κανενός δόκιμου υπαστυνόμου ή άλλου αστυνομικού. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι, «σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο κατά το ημερήσιο πρόγραμμα όσο και κατά τις απογευματινές διαλέξεις, όπου διδάσκουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ουδέποτε έχει διαπιστωθεί ή αναφερθεί από τους αξιωματικούς, στη Σχολή Αξιωματικών, επίμεμπτη συμπεριφορά δοκίμων υπαστυνόμων. Τέλος, από το αρχείο της ίδιας Σχολής προκύπτει ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε σε βάρος δοκίμων υπαστυνόμων παρόμοια καταγγελία».

Η κ. Τσουκαλά, τον Μάρτιο του 2013, είχε δώσει δύο τετράωρες διαλέξεις ανά έτος, στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο έτος, με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στο τέταρτο έτος, όπως είχε επισημάνει στην καταγγελία της, το μάθημα βιντεοσκοπείται και δεν υπήρχαν αντιδράσεις ή σχόλια. Οταν όμως επανέλαβε, όπως υποστήριξε, την ίδια διάλεξη και έδωσε ένα τέταρτο ομιλίας στους δοκίμους, ένας από αυτούς διαφώνησε μαζί της και είπε πως εξομοίωνε τους Ελληνες με τους αλλοδαπούς κάτι που εκείνος θεωρούσε αδιανόητο. Η καθηγήτρια φέρεται να απάντησε πως ένας τέτοιος διαχωρισμός παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα, για να λάβει, όπως υποστήριξε στην καταγγελία της, την απάντηση: «Μα είμαστε φασίστες και είμαστε περήφανοι που είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;» και ακολούθησε θυελλώδες χειροκρότημα από το… 80% των υπόλοιπων δοκίμων, ενώ οι εκπαιδευτές που ήταν παρόντες δεν αντέδρασαν.

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Πραγματικός καταπέλτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η καθηγήτρια Αναστασία Τσουκαλά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τότε υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου πως «περίμενε να μετρήσει το ρεύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας για να τοποθετηθεί και τελικά το έπραξε μόνο όταν οι αντιδράσεις έλαβαν και υπερκομματικές διαστάσεις» ενώ η κ. Τσουκαλά είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την πρόταση του τότε υπουργού να παρακολουθεί ο Ν. Ρωμανός εξ αποστάσεως τα μαθήματα της σχολής του.

Η εγκληματολόγος είχε αποδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια «επίδειξης πυγμής από πλευράς του υπουργού», η οποία αποτελούσε μια νομότυπη συμβιβαστική λύση που όμως ήταν αντίθετη με τις βασικές αρχές σωφρονισμού αλλά και με την έννοια των αδειών, οι οποίες στόχο έχουν να επιτρέψουν τη σταδιακή, ομαλή επιστροφή των κρατουμένων στην κοινωνία με στόχο την πλήρη και επιτυχή επανένταξή τους. Η κ. Τσουκαλά είχε υποστηρίξει πως παιδεία δεν είναι μόνο «το διάβασμα της ύλης» αλλά η αλληλεπίδραση μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ είχε σημειώσει πως με τις λογικές αυτές, το υπουργείο ουσιαστικά «μεταφέρει» τη νοοτροπία των φυλακών Τύπου Γ’ και στις κανονικές φυλακές, γεγονός που συνιστά περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Το παρών σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχαν δώσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να χορηγηθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό, αλλά και η κ. Μαρία Κανελλοπούλου.

8 comments :

Anonymous said...

η κυρια οχετος ψευδους για οσους ακουσαν την συνεντευξη του κομισαριου Μπογιοπουλου.το σοβαρο πλεον ειναι οτι ειναι διορισμενη ως καθηγητρια εγκληματολογιας.
ετσι εξηγειται το χαος που επικρατει οσον αφορα την ασφαλεια , δημοσια και εθνικη. απο τα πανεπιστημια ξεκινα η αλωση.
ο κουλης προχθες , ευχαριστησε τα στελεχη της frontex που φυλανε τα συνορα μας. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

Anonymous said...

Αυτά τα κτήνη μας πολεμούσαν το 1943-49...

Anonymous said...

οι πανιβλακες μπατσοι επρεπε να αφησουν την κλανιολα μπολσεβικα να καει ζωντανη

Anonymous said...

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙΤΕ...;;;
ΛΕΤΕ ΤΑ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΗΡΥΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ...;;;

Anonymous said...

Μετά τις καρπαζιές που έφαγε η φιλενάδα της πριν μερικές ημέρες, έγινε 2ο ατύχημα ιδιαίτερα επώδυνο για την ίδια. Μακάρι να τριτώσει και να τρώγονται συνέχεια μεταξύ τους...
Δεν καταλαβαίνουν οι ανεγκέφαλοι του τσύριζα και οι αλληλέγγυοι πως όταν αρχίζουν και χτυπάνε οι κουκουλοφόροι δεν τους ενδιαφέρει ούτε αν θα χτυπήσουν άνδρα ή γυναίκα, νέο ή ηλικιωμένο. Όταν καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα δεν τους ενδιαφέρει αν οι ιδιοκτήτες τα χρωστάνε ακόμα στην τράπεζα ή ότι δεν θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ή θα καταστραφούν...
Τώρα ποιός είναι φασίστας το διαπίστωσε με σκληρό τρόπο...
Πάντως η δικηγόρος δεν θυμάμαι να έκανε δήλωση συμπάθειας για τα θύματα της Μαρφίν, ούτε και για τα παιδιά της Χ.Α., οπότε όπως βλέπω και σε άλλες ιστοσελίδες ο κόσμος γράφει ότι πληρώθηκε από αυτούς που υποστηρίζει.
Θεία δίκη...
Α.Α.
ΥΓ. όχι τίποτε άλλο, αλλά με χτυπημένο πόδι θα κάνει αρκετό καιρό να πάει στα δικαστήρια να απελευθερώνει λαθροεισβολείς και αλληλέγγυα συντρόφια...

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ TELEMACHUS said...

ΚΑΤΙ ΛΕΞΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ "ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ", "ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΣΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Anonymous said...

Βρε κοίτα που υπάρχει και η νέμεσις τελικά! Πάλι σωστοί βγαίνουν οι πρώην κάτοικοι του χώρου!

12G

Anonymous said...

Αφιερωμένα:

https://www.youtube.com/watch?v=FYqb5h_TBZA

https://www.youtube.com/watch?v=xXbVfYFcB4w