07/11/2017

Σύμβαση άξιας 26,3 εκατομμυρίων δολαρίων ($) για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή της ακτίνας λέιζερ μεγάλης ισχύος στην Lockheed Martin

Την ανέθεσε Το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας (AFRL) των ΗΠΑ . Το AFRL προγραμματίζει να δοκιμάσει το λέιζερ πάνω σ’ ένα τακτικό μαχητικό αεριωθούμενο αεροπλάνο μέχρι το 2021. Η σύμβαση είναι τμήμα του προγράμματος Self-Protect High Energy Laser Demonstrator (SHiELD) του AFRL, και είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των αεροπορικών προστατευτικών συστημάτων λέιζερ. “Η Lockheed Martin συνεχίζει να προωθεί με γρήγορους ρυθμούς τα συστήματα οπλών λέιζερ και τις τεχνολογίες που τα καθιστά εφικτά”, δήλωσε ο Δρ. Ρομπ Αφζάλ, ανώτατος συνεργάτης στα συστήματα λέιζερ της Lockheed Martin. “Έχουμε αποδείξει την ικανότητα μας να χρησιμοποιούμε την κατευθυνόμενη ενεργεία προς αντιμετώπιση των απειλών από το έδαφος και προσβλέπουμε στις μελλοντικές δοκιμές από αέρος στο πλαίσιο του συστήματος SΗiELD”.

Το πρόγραμμα SΗiELD περιλαμβάνει τρία υποσυστήματα:
  • Έρευνα Αεροπορικών Επιπτώσεων Πύργου SHiELD (STRAFE), το σύστημα ελέγχου δέσμης, το οποίο θα κατευθύνει το λέιζερ στον στόχο.
  • Έρευνα και Ανάπτυξη Ατρακτίδιου Λέιζερ (LPRD), το ατρακτίδιο που είναι τοποθετημένο στο τακτικό μαχητικό αεροπλάνο, το οποίο θα τροφοδοτεί και ψύχει το λέιζερ.
  • Επιτεύγματα Λέιζερ Συμπιεσμένων Περιβαλλόντων Επόμενης Γενιάς (LANCE), το ίδιο το λέιζερ υψηλής ενέργειας, το οποίο μπορεί να εκτελέσει εκπαίδευση στην εξουδετέρωση των εχθρικών στόχων.
Το LANCE έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ένα συμπιεσμένο περιβάλλον και ως εκ τούτου, ο ομάδα της Lockheed Martin επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός συμπαγούς, υψηλής απόδοσης λέιζερ μέσα σε απαιτητικά περιορισμένο χώρο, βάρος και ισχύ.

“Νωρίτερα αυτό το έτος, παραδώσαμε ένα λέιζερ κατηγορίας 60 kW για να εγκατασταθεί σε ένα επίγειο όχημα του στρατού των ΗΠΑ. Είναι εντελώς νέα και διαφορετική η απαίτηση να τοποθετήσεις ένα σύστημα λέιζερ μέσα σε μια μικρότερη, αεροπορική δοκιμαστική πλατφόρμα. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις αυτήν την τεχνολογία να ωριμάζει αρκετά ώστε να ενσωματωθεί σε ένα αεροπλάνο”, δήλωσε ο Αφζαλ. “Η ανάπτυξη του συστήματος λέιζερ υψηλής ισχύος όπως το ShiELD δείχνει ότι οι τεχνολογίες των οπλικών συστημάτων λέιζερ γίνονται αληθινές. Οι τεχνολογίες είναι έτοιμες να παραχθούν, δοκιμαστούν και αναπτυχθούν σε αεροπλάνα, επίγεια οχήματα και πλοία”. Η Lockheed Martin διαθέτει περισσότερα από σαράντα χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων λέιζερ. Η σύμβαση του LANCE αξιοποιεί τεχνολογικά δομικά στοιχεία από τα εσωτερικά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ATHENA και του λέιζερ ALADIN, όπως επίσης και την απόκτηση εμπειρίας πάνω στις συμβάσεις από τα προγράμματα όπως το πρόγραμμα Robust Electric Laser Initiative (RELI) του στρατού των ΗΠΑ.

http://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment