31/10/2017

ΗΠΑ: Δοκιμή του UCAV Excalibur. Ως το 2020 θα καταστήσει απαρχαιωμένους τους βαλλιστικούς πυραύλους

Στο πλαίσιο της προσφοράς της Xcalibur Aerospace Ltd (XAL) προς εκπλήρωση της απαίτησης της Αμυντικής Υπηρεσίας Πυραύλων (MDA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για μια βραχυπρόθεσμη ικανότητα οπλικών συστημάτων κατευθυνόμενης ενέργειας, ικανά για να καταστρέψουν βαλλιστικούς πυραυλους, η XAL υπέβαλλε το προαιρετικά επανδρωμένο UCAV “Excalibur” για δοκιμές στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Αυτη τη στιγμή το Excalibur βασίζεται στην τεχνολογία κινητικής αναχαίτισης, το δοκιμαστικό αεροσκάφος θα εφοδιαστεί με την ικανότητα λέιζερ στερεής κατάστασης 500 kW πριν το τέλος του 2017. Αυτη η ικανότητα θα τελειοποιηθεί σ’ ένα σύστημα 1MW πριν το 2020.  Χάρις στην στελθ υπογραφή ραντάρ, το μεγάλο επιχειρησιακό ύψος, την υπερηχητική ταχύτητα και την ικανότητα δικτυωμένων υπολογιστών, το Excalibur μπορεί να επιβιώσει και ανεφοδιαστεί με καύσιμα, για μεγάλες χρονικές περιόδους πάνω από την εχθρική αποστέρηση περιοχής. Οι μηχανικές εργασίες θα ξεκινήσουν το 2019 επίσης με τις δοκιμές υβριδικών πυραυλοκινητήρων για το Excalibur, ώστε να καθίσταται δυνατή η πρόσβαση του συστήματος και να πετάει σε χαµηλές περίγειες τροχιές σημείου-προς-σημείου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στον χειριστή του Excalibur να πετάξει στις πιο επικίνδυνες ζώνες στον κόσμο, σε λιγότερο από μία ώρα, από οποιαδήποτε περιοχή του NATO, και να επιστρέψει με ασφάλεια στην βάση αφότου εξουδετερωθεί η απειλή.

Βασικά στοιχεία του Excalibur Mk4.
Μήκος: 23 μέτρα
Άνοιγμα φτερών: 17,3 μέτρα.
Ανωτάτη ταχύτητα: >Mach 2,85
Επιχειρησιακό υψόμετρο: >90000 πόδια.
Αυτονομία μάχης: 2500 ναυτικά μίλια.
Ωφέλιμο φορτίο (εσωτερικό): Περίπου 4100 κιλά.
Ανώτατο ωφέλιμο φορτίο: 8620 κιλά.
Σχέση ώσης/βάρους: >1,25
Όρια G: +12G/-4G
Στροφή σταθερού ρυθμού: 28 μοίρες/δευτ.
Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος απογείωσης: 38555 κιλά.
Επίπεδο ισχύος: Κλάση 90000 λιβρών.

"Η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα έχουν επενδύσει πολλά στις νέες, περισσότερο θανατηφόρες, τεχνολογίες βαλλιστικών πυραύλων και συστημάτων παράδοσης. Αυτοί οι νέοι πύραυλοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν μόνο με κινητικά μέσα. Για να εξασφαλιστεί η προστασία, η ασφάλεια και η ελευθερία των μελλοντικών γενεών, απαιτείται μια έγκαιρη ικανότητα επέμβασης σε διεθνές επίπεδο, ικανή να καταστρέψει τέτοιες απειλές με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας. Αυτό σημαίνει ένα σύστημα που προορίζεται να περιπλανιέται για μεγάλα χρονικά διαστήματα πάνω από περιοχές «παρεμπόδισης πρόσβασης και αποστέρησης περιοχής» (A2/AD, anti-access/area-denial). Το σύστημα UCAV Excalibur σχεδιάστηκε ακριβός με αυτή την σκέψη στον νου ως μια πρωτογενής απαίτηση."

http://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment