17/10/2017

Τουρκία: Το UAV "Anka" αποκτά ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η τουρκική έκδοση C4Defence που ασχολείται με θέματα άμυνας, αποκαλύπτει ότι η εταιρία Tusaş Engine Industries (TEI) ολοκλήρωσε την ανάπτυξη νέου κινητήρα (PD170 turboprop) για το μέσου ύψους μεγάλης αυτονομίας μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) Anka της Turkish Aerospace Industries (TAI). Το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) είχε αναθέσει στην TEI την ανάπτυξη του κινητήρα PD170 το 2012, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να ελαττώσει όσο γίνεται περισσότερο την εξάρτησή της από ξένους προμηθευτές για την άμυνά της.

Πρόκειται για κινητήρα 170 ίππων με βάρος170 κιλών. Η TEI θα προχωρήσει στην παράδοση του κινητήρα PD170 στην TAI για να τον ολοκληρώσει στο Anka και να ξεκινήσει τις δοκιμές. Ευελπιστούν δε, ο κινητήρας να πιστοποιηθεί μαζί με όλες τις άλλες απαραίτητες διαδικασίες, εντός του 2018. Ο νέος κινητήρας είναι κατά πέντε κιλά βαρύτερος από αυτόν που έχουν σήμερα τα Anka, όμως υποστηρίζεται ότι θα βελτιώσει τον λόγο ισχύος προς βάρος, εξαιτίας της μεγαλύτερης ισχύος του σε σχέση πάντα με τον σημερινό κινητήρα που φέρουν τα τουρκικά UAV του τύπου.

Τα Anka πέταξαν για πρώτη φορά το 2010, ενώ τον Απρίλιο του 2017 η TAI πέτυχε τη μετατροπή του σε UCAV με την ενσωμάτωση δυνατότητας εξαπόλυσης των πυραύλων MAM-L και CİRİT της Roketsan. Τρεις μήνες αργότερα το Anka πήρε το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις κατά του κουρδικού PKK.

http://www.defence-point.gr/news/to-anka-tis-tai-apokta-tourkiko-kinitira-tis-tei

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οκτώ νέα ΜΕΑ Bayraktar εισήλθαν σε τουρκική υπηρεσία

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": 15 ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ/ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ UAV. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩ:  https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_991.html

No comments :

Post a Comment