12/10/2017

NY Times: Ισραηλινοί χάκερ εντόπισαν Ρώσους χάκερ ενώ έψαχναν μυστικά των ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟΝ ΟΖΕΙ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑΣ, ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ..."ΑΝΤΙΡΩΣΣΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΑΦΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ. ΤΟ ΟΛΟΝ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ (contractor) ΤΗΣ NSA, ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ KASPERSKY ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ NSA ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ (ΟΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

Ισραηλινοί χάκερ παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο χάκερ της ρωσικής κυβέρνησης ενώ αναζητούσαν στοιχεία για προγράμματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε υπολογιστές ανά τον κόσμο, όπως αναφέρουν οι New York Times. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Ρώσοι χάκερ απέκτησαν τη δυνατότητα αυτή πάνω από δύο χρόνια πριν, μέσω του λογισμικού antivirus της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, Ισραηλινοί χάκερ που παραβίασαν το δίκτυο της ίδιας της Kaspersky ενημέρωσαν τις ΗΠΑ για τη δραστηριότητα των Ρώσων χάκερ, κάτι που εν τέλει οδήγησε στην απόφαση αφαίρεσης του λογισμικού της Kaspersky από τους υπολογιστές των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών. Η ρωσική επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές, θεωρείται πως είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή απόρρητων δεδομένων από έναν εργαζόμενο της NSA, ο οποίος τα είχε αποθηκευμένα στον υπολογιστή του στο σπίτι, όπου ήταν εγκατεστημένο το software της Kaspersky. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι άλλες πληροφορίες μπορεί να εκλάπησαν από άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, καθώς οι Ρώσοι χάκερ –αναφέρουν οι NY Times- χρησιμοποιούσαν το λογισμικό της Kaspersky ως ένα είδος «Google Search» για εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η Kaspersky εντόπισε την ισραηλινή εισβολή στα δικά της συστήματα κατά τα μέσα του 2015, όταν μηχανικός της που δοκίμαζε ένα νέο εργαλείο εντοπισμού αντιλήφθηκε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο δίκτυο της εταιρείας- η οποία έκανε την έρευνά της και παρουσίασε τα ευρήματά της τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Στην εν λόγω αναφορά το Ισραήλ δεν κατονομαζόταν, ωστόσο σημειωνόταν πως υπήρχαν ομοιότητες με μια παλαιότερη επίθεση, ονόματι Duqu, η οποία είχε αποδοθεί στο ίδιο κράτος που ήταν πίσω από το διάσημο κυβερνοόπλο Stuxnet- το οποίο με τη σειρά του θεωρείται πως αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας ΗΠΑ-Ισραήλ και χρησιμοποιήθηκε κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

http://www.naftemporiki.gr/story/1284187/ny-times-israilinoi-xaker-entopisan-rosous-xaker-eno-epsaxnan-mustika-ton-ipa

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Israel reportedly behind discovery of Russian antivirus company’s spy links
Hackers εκμεταλλεύτηκαν λογισμικό της Kaspersky για να υποκλέψουν αρχεία από την NSA

No comments :

Post a Comment