15.10.17

Μετανάστευση, ΜΚΟ & γεωπολιτικά σχέδια

Τα τελευταία τρία έτη έχει διαπιστωθεί από σχετικές έρευνες Ιταλικών εισαγγελικών αρχών που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι στην ουσία μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη στην Ε.Ε μέσω ΜΚΟ. Υπό αυτή την έννοια δεν πρόκειται για διασώσεις στη θάλασσα αλλά για πραγματικό δουλεμπόριο και συνέργεια με διεθνή συνδικάτα που μεταφέρουν έναντι αδράς αμοιβής μετανάστες από την Αφρική στην Ευρώπη. Ο παρών ιστοχώρος είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με το ζήτημα με άρθρο με  τον τίτλο "Στο στόχαστρο της Ιταλικής κυβέρνησης οι μη κυβερνητικές οργανώσεις" Επιπροσθέτως ΜΚΟ χρησιμοποιούνται ενεργά και με βάση πληθώρα δημοσιευμάτων αλλά και δικαστικών ερευνών σε εξέλιξη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας, την κάλυψη εγκληματικών δικτύων πάσης φύσεως αλλά και την προώθηση των στρατηγικών κρατικών δυνάμεων όπως και τη τοποθέτηση στελεχών και πρακτόρων πληροφοριών σε χώρες-στόχους.

Στην  Καταλωνία που είναι στην επιφάνεια της δημοσιότητας λόγω του αυτονομιστικού ζητήματος αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, έχουμε τα εξής στοιχεία:
- MKO "Οργάνωση δικαιοσύνης και ελεημοσύνης": Μαροκινή εξτρεμιστική οργάνωση που ελέγχει 15 τζαμιά στη Καταλονία. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Noureddine Ziani, εκδιώχθηκε το 2013 από την Ισπανία λόγω προώθησης εξτρεμισμού. Ενδιαφέρον είναι ότι μέλη της οργάνωσης εισχωρούν σε αυτονομιστικές Καταλανικές οργανώσεις.
- "Jamaat Al-Tabligh": Η διεθνής αυτή οργάνωση, διαθέτει πάνω από 1.000 μέλη στη Βαρκελώνη που αποτελούνται κυρίως από Πακιστανούς. Δίνει έμφαση τα τελευταία έτη στον προσηλυτισμό και δέχεται μεγάλα ποσά από ΜΚΟ του Πακιστάν αλλά και της Σαουδικής Αραβίας,γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Μαδρίτης μέσω του αντίστοιχου ΣΔΟΕ της χώρας αυτής.
- "Al Dawat": Μία ακόμα Πακιστογενής οργάνωση με περίπου 500 μέλη στη Καταλονία, με κλειστή δομή. Διαθέτουν ισχυρούς χρηματοδότες και από τη Βομβάη και την εκεί Σουνιτική κοινότητα Ινδών.
- "Κίνηση Σαλαφιστών Ισπανίας": Ταχέως αναπτυσσόμενη Σαλαφιστική οργάνωση με έμφαση στον προσηλυτισμό. Διαθέτουν αφθονία πόρων που κατευθύνεται από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Η.Α.Ε. Έχουν καταφέρει να ελέγξουν την Ισλαμική κοινότητα της Ταραγκόνας καθώς να διαθέτουν άνω των 1000 μελών στη Καταλανών, δίνοντας έμφαση στην ίδρυση βιβλιοπωλείων αλλά και στη συνεχή προπαγάνδα υπέρ πολυποίκιλων Τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία με κυριότερο το "Ισλαμικού Κράτος". Βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας γκετοποιημένης περιοχής στον αστικό ιστό της Βαρκελώνης και στη συγκρότηση της λεγόμενης "Αστυνομίας της Σαρίας".

Στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο, έχουν αναπτυχθεί δεσμοί και σχέσεις που επιδρούν όχι μόνο στην περιοχή αλλά και ευρύτερα.

Στην Αίγυπτο το ηγετικό στέλεχος της Μ.Α. εκεί, ο "Safet Hegazy", αποτελεί το πρωταρχικό "λομπίστα" των συμφερόντων της Πρίστινα στη Μέση Ανατολή, επί πληρωμή. Τον Οκτώβριο του 2011 μάλιστα είχε επισκεφτεί την Πρίστινα και συναντήθηκε με όλη τη τοπική ηγεσία, μεταφέροντας της μηνύματα της ηγεσίας της Μ.Α. και του Μόρσι,όπως και συμφωνώντας για την σύσφιξη των σχέσεων Καίρου-Πρίστινας. Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν και Τούρκοι όπως και Βόσνιοι φίλα προσκείμενοι κύκλοι. Βεβαίως συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα τακτικής φύσεως και μελλοντικής συνεργασίας. Ο συγκεκριμένος Αιγύπτιος, γεννηθείς το 1963, είναι γνωστός εξτρεμιστής διεθνώς και μάλιστα του απαγορεύεται η είσοδος στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2013 συνελήφθη στο Κάιρο από τη νέα στρατιωτική κυβέρνηση και εν συνεχεία βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση και διώξεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι συνεργαζόταν στενά στα πλαίσια της Μ.Α. με τον "Mohamed Beltagy", ο οποίος ήταν ο βασικός συντονιστής του περιβόητου στολίσκου της Γάζας το 2010, ενώ πρόσφατα καταδικάστηκε σε 20 έτη κάθειρξη από τις Αιγυπτιακές Αρχές. Οι δύο προαναφερόμενοι διατηρούσαν άριστες σχέσεις με το Τουρκικό πολιτικό κατεστημένο του κόμματος ΑΚΠ.

Επιπροσθέτως το Κοσοβάρικο Ισλαμικό κόμμα "LISBA", αποτελεί ένα σημαντικό βραχίονα της Μ.Α. στην περιοχή που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της "Αραβικής Άνοιξης"μεταξύ 2011-2012 και χρηματοδοτήθηκε αδρά από το Κατάρ και τη Τουρκία. Οι ηγέτες του, ονόματι "Arsim Krasniqi" και "Fuad Ramiqi" συνδέονται με την οργάνωση-ΜΚΟ ομπρέλα "Muslim Forum of Kosovo" που αποτέλεσε την πρώτη διείσδυση της Μ.Α. στο Κόσοβο και το κόμβο συνεννόησης με τους κύκλους αυτού του δικτύου στη Βοσνία,στο Σάντζακ της Σερβίας (Ράσκα)και τα Σκόπια.

Εν συνεχεία και κρυφίως όλοι αυτοί συνέδραμαν στο να δημιουργηθεί κλίμα αποστολής Τζιχαντιστών στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα στη Συρία που αποτελεί το μακρύ χέρι πρωτίστως του Κατάρ στη Μέση Ανατολή. Προσέτι το προαναφερθέν Forum, είναι συνδεόμενο με την οργάνωση-ΜΚΟ (ωσαύτως της Μ.Α.) που ονομάζεται "European Muslim Network" και καθοδηγείται από το γνωστότατο λόγιο των Αδελφών Μουσουλμάνων τον "Tariq Ramadan" που είναι απόγονος του ιδρυτή της Μ.Α. του "Hassan al Banna". Ο Ramadan μισθοδοτείται από το Εμιράτο του Κατάρ με υπαλληλική σχέση ως διευθυντής του κέντρου ερευνών της Ντόχα "Research Centre of Islamic Legislation and Ethics". Αποτελεί το βασικό σύνδεσμο της Μ.Α. με το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ και το Βρετανικό κράτος, ενώ είναι "κόκκινο πανί"για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ και τους Γάλλους συντηρητικούς.

Επιπλέον όλοι οι προαναφερόμενοι συνδέονται με τον Ιμάμη που εδρεύει στο Κατάρ , ονόματι Yusuf Al-Qaradawi του οποίου απαγορεύεται η είσοδος σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία. Ο ίδιος είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας "IslamOnline" που εδρεύει στο Κατάρ και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα "Al-Balagh Cultural Society" και κατά βάση ελέγχεται προσωπικώς από τον εκεί Εμίρη.

Επίσης ο Κοσοβάρος Αλβανός "Ramiqi" και αυτός είχε πάρει μέρος στο στολίσκο της Γάζας το 2010 με Τουρκική χρηματοδότηση, ενώ φρόντιζε την ενίσχυση της Τουρκικά-υποκινούμενης ΜΚΟ " Association for Culture, Upbringing and Education" που και αυτή αποτελεί κύκλο της Μ.Α. στην περιοχή. Παρόλο που αυτή η οργάνωση μαζί με τις "Kosova Aid Development"&"Al agl AI Islami" έπρεπε να έχουν κλείσει λόγω πίεσης της Ε.Ε. για προώθηση της τρομοκρατίας στην Μέση Ανατολή,παρόλα αυτά λειτουργούν κανονικότατα και αποτελούν ένα ακόμα κύκλωμα στα ευρύτερα πλοκάμια της Μ.Α. στα Βαλκάνια.

Σε ευρύτερο Ευρωπαικό πλαίσιο, Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α) λειτουργεί παγίως, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου οργανώσεων που σχετίζονται με φιλανθρωπικά, θρησκευτικά και ακαδημαϊκά κέντρα. Οι ΜΚΟ αποτελούν το ζωτικό χώρο αλλά και τη βέλτιστη πρακτική για την Μ.Α. Την σημερινή εποχή εάν και η ύπαρξη της θεωρείτε νόμιμη σε πλείστες χώρες, εξακολουθεί να διώκεται είτε αμέσως είτε εμμέσως στη Ρωσία, Ισραήλ μεταξύ των άλλων και συμμετέχει ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ενώ σαφέστατα εξυπηρετεί σχεδιασμούς πολιτικό-θρησκευτικής υφής όπως το πρόγραμμα του οποίου άρχεται ο Εμίρης του Κατάρ, η παρούσα κυβέρνηση της Αιγύπτου και δεκάδες συνεργαζόμενοι θρησκευτικοί ηγέτες που αποβλέπουν ευθέως στον εξισλαμισμό κρατών, κυρίως στην Ευρώπη.

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες οργανώσεις της Μ.Α που λειτουργούν ως "Ομπρέλα" για χιλιάδες μικρότερες ομάδες στην Ευρώπη. Το κέντρο συντονισμού είναι το Λονδίνο και στην περιοχή των Βαλκανίων το Σεράγεβο σε συνδυασμό με την Κωνσταντινούπολη.

• Forum for European Muslim Youth and Student Organizations (FEMYSO) . Η οργάνωση αυτή αντιπροσωπεύει 42 εθνικές και διεθνείς ομάδες φοιτητών και νέων και εδρεύει στις Βρυξέλλες, όπου αποτελεί επισήμως ομάδα "Λόμπινγκ" της Ε.Ε
• Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE). Η οργάνωση αυτή λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης 22 εθνικών ομάδων ανά την Ευρώπη. Έχει κεντρικά γραφεία στο Leicestershire της Βρετανίας και γραφεία στις Βρυξέλλες όπου και αυτή διεξάγει "Λόμπινγκ". Στην Ελλάδα διασυνδέεται με το Ελληνό-Αραβικό μορφωτικό κέντρο του Μοσχάτου Αθηνών.
• Union of Islamic Organizations in France (Union des Organisations Islamiques de France
(UOIF). Η οργάνωση αυτή συντονίζει 200 μικρότερες ομάδες και διευθύνει 250 τζαμιά στη Γαλλία, εκ των οποίων είναι ιδιοκτήτης των 30 εξ'αυτών. Εδρεύει πλησίον του προαστίου του Αγίου Διονυσίου στο Παρίσι και στην πραγματικότητα αποτελεί παράρτημα του FIOE.
• Germany's Central Council of Muslims in Germany (Zentralrat der Muslime in Deutschland - ZMD) Islamic Society of Germany (Islamische Gemeinschaft Deutschland - IGD) and Milli Görüş (Islamische Gemeinschaft Milli Görüş).
Οι τρεις αυτές οργανώσεις στη Γερμανία, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα όσμωσης και συνεργασίας Αραβικού Σουνιτικού Ισλάμ και Τουρκικού.
  1. Η ZMD έχει 20.000 μέλη και εδρεύει στη Κολωνία. Εάν και αρχικά αποτελούσε οργάνωση με ποικιλία μελών, τα τελευταία έτη έχει προσχωρήσει ως επί το πλείστον στη Μ.Α.
  2. Η IGD εδρεύει ομοίως στη Κολωνία, έχει ισχυρότερους δεσμούς με την Μ.Α και μέλη της κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε εξτρεμιστικές δράσεις.
  3. Η Milli Görüş είναι Τουρκική οργάνωση με περίπου 300.000 μέλη και συνδέεται πλέον της Μ.Α και με το κυβερνών κόμμα ΑΚΠ της Τουρκίας. Η Γερμανία αποτελεί πλέον το κατεξοχήν γεωγραφικό χώρο όπου λαμβάνει ανοιχτά χώρα η συμμαχία Σουνιτών Αράβων που ελέγχονται από την Μ.Α με το Τουρκικό κράτος όπως αυτό εξελίσσεται πολιτικά με τη διακυβέρνηση Ερντογκάν.
• Italy's Union of the Islamic Communities and Organizations in Italy (Unione delle Comunita' ed Organizzazioni Islamiche in Italia). Η οργάνωση αυτή εδρεύει στη Ρώμη και έχει έντονη διασύνδεση με τους Μ.Α της Συρίας - Κατ'αντιστοιχία στη Βρετανία υπάρχει έντονη επιρροή Αιγυπτίων και στη Γερμανία Τούρκων-. Λόγω του ότι το συντονιστικό κέντρο της Μ.Α εδρεύει στη Βρετανία, οι κάτωθι οργανώσεις αποτελούν τις πλέον ενεργές το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται άμεσα με τα τεκταινόμενα της "Αραβικής Ανοίξεως" συμπεριλαμβανομένων και των συγκρούσεων στη Συρία.

• British Muslim Initiative (BMI), Centre for International Policy Studies, European Council for Fatwa and Research, Federation of Student Islamic Societies (FOSIS), Institute for the Study of Human Sciences, Institute of Islamic Political Thought, Interpal, Libyan Islamic Group, Mashreq Media Services, Muslim Aid, Muslim Welfare Trust, Palestine Return Centre, Palestine Times, Union of Good. Επίσης to School of Oriental and African Studies (SOAS) του Λονδίνου θεωρείτε το κατεξοχήν ακαδημαϊκό κέντρο της Μουσουλμανικής αδελφότητας παγκοσμίως.

Το Κατάρ αποτελεί εδώ και μια 15ετία, το κύριο χρηματοδότη της Μ.Α παγκοσμίως, όπως επίσης και κύριο προπαγανδιστικό στήριγμα μέσω του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού "Αλ Τζαζίρα" που ωσαύτως εδρεύει στο Λονδίνο. Σε αδρές γραμμές υπολογίζεται ότι οι ποικίλες χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε 3 δις. Δολάρια ανά έτος, εκτός από έκτακτες ανάγκες. Αξίζει να αναφερθεί με εμφατικό τρόπο ότι η παρουσία είτε "Ανατολικών" είτε "Δυτικών" ΜΚΟ με πρόσχημα το μεταναστευτικό ιδίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα των Αρχών ασφαλείας και πληροφοριών καθότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πλήρη "ντε φάκτο" και μελλοντικά "ντε γιούρε" αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που θα επηρεάσει όλες τις χώρες από το Κόλπο και το Σουέζ έως το Δούναβη. Ως τούτου είναι προφανές ότι υλοποίηση σχεδίων που βασίζονται στην αναδιανομή γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής περνούν σε τακτικό επίπεδο από την εξάπλωση δικτύων ΜΚΟ που εξυπηρετούν, τη συλλογή πληροφοριών, τη στρατολόγηση συνεργατών , την προετοιμασία υποδομών για τυχόν μελλοντική διεξαγωγή δολιοφθορών όπως και για την εξάσκηση προπαγάνδας, παροχή δωροδοκιών, αλλά και της επιβολής πολιτικών κρατών διαμέσου της λεγόμενης "μαλακής ισχύος".

του Ιωάννη Μιχαλέτου
http://www.rimse.gr/2017/10/blog-post.html

4 comments :

Anonymous said...

Οι αναπτυξιακες Ηρακλειου και Πλοηγος εβγαλαν ανακοινωση για μισθωση διαμερισματων 4-6 ατομων για προσφυγες. Επισης αναλαμβανουν την επιπλωση, εξοπλισμο και λογ/μους Δεκο, κοινοχρηστα και τυχον ζημιες, Και προπληρωμη ενοικιων μεχρι το τελος του 2017.
Μιλαμε ειναι πολλα τα λεφτα.. Αλλωστε δεν τους κοστιζουν και τιποτα απο κοπανιστο αερα τα παραγουν.
Ηταν δυνατον να αφηναν τη Κρητη απ' όξω; Οταν θα γεμισουν ολη την Ελλαδα και Ευρωπη με ισλαμιστες.
Ελπιζω Ισχυς να μη σταματησεις το ιστολογιο, αλλα στη τελικη κανε οτι το δαιμονιο σου προσταζει.
Μενιος

ΙΣΧΥΣ said...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑ-ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ... https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_33.html

ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ (ΑΥΤΑ ΤΑ 2000-2500 ΑΤΟΜΑ) ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΠΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΠΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (40%-50%) ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ 30% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΟΔΑ, ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΗΔΗ ΕΚΠΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΩΣ ..."MUSLIM FREE and SAFE DESTINATION"... ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.

ΝΕΑ ΝΑΤΟΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΟΡΔΗΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΜΟΦΙΛΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΧΡΟΝΟΜΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΕΔΩ ή ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΣΘΗΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑ-ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΥΤΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ , ΟΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ 4-6 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΡΔΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ Ι.Κ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΩΣ "ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΣΥΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ", ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ή ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ Ι.Κ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.

ΑΝ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ , ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ (ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΖΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΓΙΩΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΤΟ ΓΙΑΤΙΟ ΔΛΔ , ΟΙ ΜΟΥΖΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Anonymous said...

Μετά τον Δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση που σήκωσε μπαϊράκι κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβερνήσεως, πήρε σειρά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός!

Αποστέλλοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, μέσω της οποίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αλόγιστη πολιτική της κυβερνήσεως στο μεταναστευτικό και τον εγκυμονούντα κίνδυνο για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την υπεράριθμη κατάσταση που επικρατεί στα Hotspot!

«Η σταθερή αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση, τόσο εντός των “κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας”, όσο και στις γύρω από αυτές τις περιοχές. Έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποσυμφόρησης όλων των κέντρων, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να ζήσουμε ξανά την κρίση των καλοκαιρινών μηνών του 2015»!

Στη συνέχεια ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής την παρουσία των Δημάρχων των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου συζητείται η διαχείριση των προσφυγικών ροών! Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θεωρούμε αναγκαία και γι΄ αυτό ζητάμε την παρουσία των Δημάρχων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου σε τακτική ή ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το προσφυγικό – μεταναστευτικό! Στη συνεδρίαση αυτή ο κάθε Δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει αλλά και να καταθέσει προτάσεις συνεισφέροντας έτσι τα μέγιστα στο έργο της Επιτροπής»!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ Σ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΗΚΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ Η ΣΤΑΣΗ...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-