15.10.17

Ηχηρή παρέμβαση της ομογένειας στον Ντόναλντ Τραμπ για Σούδα και ΑΟΖ

Μια από τις πιο ηχηρές και εύστοχες παρεμβάσεις της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίηση η οργάνωση American Hellenic Institute (AHI), λίγες ημέρες προ της άφιξης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Οι ομογενείς κάνουν ευθεία αναφορά στην ανάγκη να υποστηριχτεί από την αμερικανική κυβέρνηση η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την πλευρά της Ελλάδας και ζητούν την υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια που κάνει για να εξέλθει από τη σφοδρή κρίση.
Επίσης, αναφέρονται παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία στην εκτόξευση της στρατηγικής αξίας της ναυτικής βάσης της Σούδας στην Κρήτη για το αμερικανικό εθνικό συμφέρον και μάλιστα με δυσανάλογα χαμηλό οικονομικό κόστος. Μόνο για το 2016, στις εγκαταστάσεις της Σούδας φιλοξενήθηκαν 122 πλοία του αμερικανικού Ναυτικού. 7.041 αμερικανικά αεροσκάφη, καθώς επίσης και 21.802 άτομα – στελεχιακό δυναμικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Τον δε περασμένο Φεβρουάριο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush επιδιορθώθηκε στη Σούδα και απέφυγε να επιστρέψει στο Νόρφολκ (Βιρτζίνια), με αποτέλεσμα να γλιτώσει ο Αμερικανός φορολογούμενος τεράστια ποσά που θα είχε διαφορετικά δαπανήσει.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί ότι παρά την οικονομική κρίση, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας ανέρχονται στο 2,38% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τηρώντας και με το παραπάνω τη δέσμευση του 2% απέναντι στο ΝΑΤΟ κι ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει τους συμμάχους των ΗΠΑ για έναν στόχο που η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί απόλυτα μετριοπαθή και ανεπαρκή!

Γενικά είναι μια σημαντική παρέμβαση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την οποία ευχόμαστε να φέρει αποτέλεσμα και οι γραφειοκράτες του Λευκού Οίκου και σε άλλες δομές του αμερικανικού κράτους που θα τη διαβάσουν, τουλάχιστον να αντιληφθούν ότι όσα αναφέρονται μέσα παραείναι λογικά και μετριοπαθή για να αγνοηθούν…

http://www.defence-point.gr/news/ichiri-paremvasi-tis-omogenias-ston-trab-gia-souda-ke-aoz

No comments :