10/10/2017

Η Τουρκία ανοίγει νέο «δρόμο» για τους εισβολείς στον Έβρο.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ... "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ;". ΜΕ 9ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ (ΠΥΡΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ και/ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ΜΕΤΑΠΕΙΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ), ΟΥΔΕΙΣ.

Αλματώδης είναι πλέον η η διακίνηση λαθρομεταναστών από την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου. Εκφράζονται φόβοι για αύξηση των ανθρωπίνων ροών στο πρότυπο του 2015. Πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση της Αστυνομίας, του Στρατού αλλά και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλούν για πλήθος εισβολέων που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα χερσαία σύνορά μας από την Τουρκία στο επόμενο διάστημα. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για την περιοχή της Θράκης και αυτό γιατί ένας μεγάλος αριθμός θα εγκλωβιστεί στην περιοχή με συνέπεια να αλλάξουν οι ευαίσθητες ισορροπίες. Οι "Σύριοι" που περνούν τα σύνορα του Έβρου, στην πλειονότητα τους είναι Σουνίτες, οι οποίοι εκφράζουν το σκληροπυρηνικό ισλάμ. Μια ενδεχόμενη εξέλιξη δημιουργίας καταυλισμών στην περιοχή θα δημιουργήσει πρώτα απ όλα προβλήματα στον τοπικό μετριοπαθή μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ενώ στα νησιά τις περισσότερες φορές οι εισβολείς φτάνουν ανενόχλητοι, μόνοι τους, με μια βάρκα, στον Έβρο εμπλέκονται δεκάδες διακινητές όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από την Ελλάδα. Μάλιστα, εκτός από Σύριους διακινητές το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλές συλλήψεις Βουλγάρων και Σκοπιανών. Μόνο το Σάββατο συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 6 διακινητές, εκ των οποίων ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51, 43, 41, 25 και 24 ετών οι οποίοι μετέφεραν με διάφορα οχήματα 31 άτομα. Αυτός είναι ένας μικρός αριθμός που μπορεί και συλλαμβάνει η αστυνομία. Η Εγνατία Οδός και οι παράλληλοι δρόμοι είναι αδύνατον να ελεγχθούν από τις αρχές και υπολογίζεται ότι ο αριθμός που διαφεύγει είναι πολλαπλάσιος

http://www.viadiplomacy.gr/tourkia-anigi-neo-dromo-gia-tous-prosfiges-ton-evro/

5 comments :

  1. ΕΜ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Η ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ.Α.Π. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ GIS "ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Υ.Π. ΚΑΤ΄ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "CRASH" ΤΟΥ Γ. ΤΡΑΓΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ...

    ReplyDelete
  2. ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ ΣΑΣ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ) , ΟΥΔΕΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗΣ "ΥΠΟΔΟΧΗΣ" ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟ. ΑΡΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΕΠΟΙΚΟΥΣ.

    ReplyDelete
  3. ΙΣΧΥΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΙΟ... ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕ... ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ...

    ReplyDelete
  4. Βρήκα ένα παλιό που μάλλον αφορά το θέμα που λέτε... ξέρετε μήπωσ την εξέλιξή του; Δείτε αυτό που βρήκα: https://kostasxan.blogspot.gr/2012/10/blog-post_398.html?m=1

    ReplyDelete
  5. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ GIS ΤΟ ...ΕΦΑΓΕ ΤΟ C4I ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ, ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΝΤΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ GIS ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ C4I. ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΥΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ.

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ EN ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΗΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΛΙΜΑ" ΜΠΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ GIS. Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ GIS ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ.

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΡΟΛΑΛΛΗΣΑΣ ΠΩΣ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖ ΕΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΔΕΝ ΜΕ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ. ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΧΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

    ReplyDelete