03/10/2017

Αυξήσεις στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και στο κηφηναριό των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΕΙΩΣΕΙΣ (ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ) ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ. ΕΜ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ; ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Η "ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ  ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπονται αυξήσεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την χορήγηση επιδόματος οργάνου και στα μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Αυξήσεις στα μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ έδωσε η κυβέρνηση καθώς τους εξομοίωσε με τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λυρικής Σκηνής. Ειδικότερα, Το επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:
Α. Αρχιμουσικός – Εξάρχων 480 ευρώ από 380 ευρω
Β. Κορυφαίος Α’ 460 ευρώ από 350 ευρώ
Γ. Κορυφαίος Β’ 440 ευρώ από 320 ευρώ
Δ. Μουσικός 390 ευρώ από 270 ευρώ.
Από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν υπάρχει το ακριβές κόστος στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Απλώς αναφέρεται ότι θα προκύψει «ετήσια δαπάνη από τη μισθολογική εξομοίωση των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Α.Ε. με τους μουσικούς της Κ.Ο.Α. της, Κ.Ο.Θ. και της Ο.Λ.Σ., καθώς και από τη διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς μεταξύ του ισχύοντος και του προτεινόμενου μισθολογικού κόστους».

Με την ίδια τροπολογία αυξάνονται οι βασικοί μισθοί και τα επιδόματα όλων όσοι εργάζονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η αύξηση εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά με 786.500 ευρώ για το 2017, 2,48 εκατ. ευρώ το 2018, 3.35 εκατ. ευρώ το 2019 κλπ. Συνολικά η δαπάνη ανέρχεται στα περίπου 11,6 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2021. Να σημειωθεί ότι οι αυξήσεις αφορούν το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, της Ανώτατης Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

No comments :

Post a Comment