24/10/2017

Τρία κινεζικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά!

Στο λιμάνι του Πειραιά, για εθιμοτυπική επίσκεψη, κατέπλευσαν τρία πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας. Τα πλοία είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της προώθησης της κινέζικης πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη φρεγάτα PLANS JING ZHOU (FFG-532), το αντιτορπιλικό PLANS CHANG CHUN (DDG-150) και το πλοίο γενικής υποστήριξης PLANS CHAO HU (AOR-890), τα οποία στην προηγούμενη άφιξή τους στα ελληνικά ύδατα είχαν πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Τότε ο διοικητής της ομάδας των πλοίων και υποδιοικητής του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας του Ναυτικού της Κίνας, υποναύαρχος Shen Hao, είχε συζητήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διμερούς συνεργασίας, με τον Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. Επίσης είχε επισκεφθεί πολεμικά πλοία στο Αρχηγείο Στόλου. Στις 26 Ιουλίου τα κινεζικά πολεμικά πλοία είχαν πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, μετά του οργανικού της ελικοπτέρου, την πυραυλάκατο ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ και ένα στοιχείο Ανορθοδόξου Πολέμου, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.

ΑΜΠΕ

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, η φρεγάτα Jingzhou (FFG-532), το αντιτορπιλικό Changhun (DDG-150) και το πλοίο γενικής υποστήριξης Chaohu (AOR-890), κατέπλευσαν την Δευτέρα στολιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Η φρεγάτα Jingzhou, ανήκει στη κλάση Type 054 και πρόκειται για σκάφος πολλαπλών ρόλων. Με εκτόπισμα 4.000 τόνων και πλήρωμα 165 ανδρών, ο κύριος οπλισμός του είναι ο αντοπλοϊκός πύραυλος C-803 (εμβελεια εώς 250 χλμ), που μπορεί να βληθεί και κατά στόχων στη ξηρά. Για αντιαεροπορική άμυνα φέρει το σύστημα HQ-16, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού SA-11 και ακτίνα δράσης έως 40 χλμ. Για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, φέρει τον εκτοξευτή Yu-8.
Το αντιτορπιλικό Changhun είναι κλάσης type 052 και κατασκευάστηκε ως πλοίο αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής. Με εκτόπισμα 7.000 τόνων και πλήρωμα 280 ανδρών, ο βασικός οπλισμός του είναι τα βλήματα HQ-9 με εμβέλεια 200 χλμ. Μπορεί να εξοπλιστεί επίσης με μια σειρά αντιπλοϊκών-cruise βλημάτων, όπως C-805, HN-2 (μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή) και YJ-62.
Τέλος, το Chaohu (AOR-890), είναι πλοίο ανεφοδιασμού που μπορεί να μεταφέρει 10,500 τόνου καυσίμου, 250 τόνους νερού και 680 τόνους υλικών.

https://www.ptisidiastima.com/chinese-navy-in-piraeus/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΕΘΙΜΟ, ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;

No comments :

Post a Comment